Винищувачі хочуть «приземлитись» у парку

1.07.2007, 12:07 Переглядів: 1 411
Цього тижня депутати міської ради вирішуватимуть, чи приймати у комунальну власність міста військову та авіаційну техніку від Міністерства оборони. Якщо її візьмуть на баланс, постане питання про створення музею військово-авіаційної техніки. Ініціатор зведення цього закладу у Кременчуці – екс-віце-мер Анатолій Бишенко каже, що є домовленість на передачу 11 літаків, зокрема винищувачів МІГ-23, МІГ-25, бомбардувальників СУ-24, СУ-17 та 51 військової одиниці техніки..

Музей військово-авіаційної техніки хочуть розташувати у Придніпровському парку

Де притулити металеве добро
Пан Бишенко виставляє свою умову щодо розташування майбутнього музею: його мають звести у центрі, від «Кредмаша» до Дніпра. Ініціатор каже, існує три місця, де б можна було розмістити експозицію: у Придніпровському парку поблизу колишнього кінотеатру «Дніпро», на річковому вокзалі неподалік від скелі та поблизу міського відділу охорони здоров’я, що по вулиці Жовтневій. За попередніми підрахунками, музею знадобиться 1,5 гектара землі. Адміністративний корпус за площею має бути майже рівнозначний будівлі краєзнавчого музею.

Бізнес-центр посеред парку
На зведення музею військово-авіаційної техніки, за попередніми розрахунками, знадобиться близько шести мільйонів гривень. Анатолій Бишенко називає два можливі джерела фінансування: обласний бюджет та інвестор.У В Полтаві існує музей авіаційно-військової техніки, тому кременчужани звернулись до обласних депутатів, аби вони допомогли відкрити у Кременчуці його філію. Їм відмовили. Тож для створення музею будуть потрібні інвестиції. Але на яких умовах інвестор вкладатиме кошти? «Можливо частину площі будемо здавати в оренду, наприклад, під бізнес-центр». – зазначив пан Бишенко. Однак бізнес-центр посеред Придніпровського парку – це початок кінця самого парку, вважає  керівник апарату міськради Валенти Стасюк. «Це основна мета – звести у Придніпровському парку бізнес-центр. Зараз ми приймемо техніку, а потім не будемо знати, куди її подіти, бо інвестор виставить свої умови. До того ж, музей будем платним. І біля скелі, що на річвокзалі, не можна зводити музей, бо це водозахисна смуга, і будівництво капітальних  споруд там заборонено. Краще б домовитись із Міноборони, аби  вони дозволили розмістити експозицію на території військової частини», – каже він.
Проти зведення музею у парку виступає віце-мер Василь Хоменко – при будівництві  доведеться вирубувати дерева. Техніку він пропонує передати до Автозаводського виконкому, який планує відкрити у парку Миру музей військової техніки під відкритим небом. Однак остаточне рішення щодо зведення і місця розташування музею військово-авіаційної техніки  вирішуватимуть депутати міськради.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх