Господарський суд Полтавської області визнав дії Полтавської облдержадміністрації щодо встановлення в Полтаві пам\'ятного знака Петлюрі неправомірними

3.07.2007, 13:07 Переглядів: 1 449
Вчора, 2 липня Господарський суд Полтавської області визнав дії Полтавської облдержадміністрації щодо встановлення в Полтаві пам'ятного знака главі директорії Української народної республіки Симону Петлюрі неправомірними.
Як повідомили УНІАН в суді, суд аргументував своє рішення тим, що облдержадміністрація не погодила з міською радою місце розташування пам'ятного знака Петлюрі. У той же час суд не задовольнив вимогу міськради про демонтаж раніше встановленого пам'ятного знаку Петлюрі, але зобов'язав облдержадміністрацію утриматися від зведення пам'ятника до узгодження всіх дозвільних документів з Полтавською міською радою.
Нагадаємо, пам'ятник головному отаману Військ Української Народної Республіки і главі Директорії Симону Петлюрі у Полтаві планують відкрити 22 вересня.

Вчора, 2 липня Господарський суд Полтавської області визнав дії Полтавської облдержадміністрації щодо встановлення в Полтаві пам'ятного знака главі директорії Української народної республіки Симону Петлюрі неправомірними. Як повідомили УНІАН в суді, суд аргументував своє рішення тим, що облдержадміністрація не погодила з міською радою місце розташування пам'ятного знака Петлюрі. У той же час суд не задовольнив вимогу міськради про демонтаж раніше встановленого пам'ятного знаку Петлюрі, але зобов'язав облдержадміністрацію утриматися від зведення пам'ятника до узгодження всіх дозвільних документів з Полтавською міською радою. Нагадаємо, пам'ятник головному отаману Військ Української Народної Республіки і главі Директорії Симону Петлюрі у Полтаві планують відкрити 22 вересня. Раніше повідомлялося, що керівник Полтавської області Асадчев ініціював і оголосив конкурс на спорудження у Полтаві пам'ятника С.Петлюрі. Його ініціативу критикують комуністи і представники Партії регіонів, а підтримують обласні партійні організації ліберального і національно-патріотичного напряму (партії «Народний Союз Наша Україна», блок «Рух - Українська правиця»). 23 травня на місці майбутнього пам'ятника був закладений пам'ятний знак. Того ж дня 200 прихильників Партії регіонів і КПУ провели акцію протесту проти відкриття пам'ятного знака. Міліціонери намагалися розігнати натовп, зав'язалася бійка, але, не дивлячись на це, губернатор і народні депутати відкрили пам'ятний знак. Міська рада Полтави оскаржила в Господарському суді Полтавської області рішення держадміністрації про встановлення пам'ятного знака під майбутній монумент С.Петлюрі. Суд прийняв позов міськради до розгляду і для його забезпечення заборонив адміністрації чинити будь-які дії щодо будівництва пам'ятних об'єктів, що стосуються увічнення пам'яті С.Петлюри на території Полтави. Головний отаман військ Української Народної Республіки, глава Директорії УНР, публіцист С.Петлюра народився в Полтаві в травні 1876 року.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх