Прокуратура Полтавської області передала до суду кримінальну справу щодо завдання службовими особами МСЕК № 2 Кременчука матеріальних збитків на суму

4.07.2007, 18:07 Переглядів: 2 473
Про це повідомив начальник слідчого відділу прокуратури Полтавської області Юрій Костенко.
За його словами, прокуратурою Полтавської області завершено розслідування кримінальної справи, порушеної за фактами розкрадання чужого майна шляхом шахрайства в особливо великих розмірах, виготовлення та використання підроблених документів та службової недбалості службовими особами МСЕК № 2 Кременчука. Працівники зазначеної медико-соціальної експертної комісії, користуючись службовою недбалістю свого керівництва, з метою заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою протягом 1998-2006 років на прохання громадян за грошову винагороду в гривнях та доларах США незаконно виготовили більше 390 фіктивних витягів із актів огляду людей та довідок про призначення груп інвалідності. Громадяни, не проходячи комісію і не маючи права на пенсію по інвалідності, надавали підроблені документи до Управлінь Пенсійних фондів України в Автозаводському, Крюківському районах м.

Про це повідомив начальник слідчого відділу прокуратури Полтавської області Юрій Костенко. За його словами, прокуратурою Полтавської області завершено розслідування кримінальної справи, порушеної за фактами розкрадання чужого майна шляхом шахрайства в особливо великих розмірах, виготовлення та використання підроблених документів та службової недбалості службовими особами МСЕК № 2 Кременчука. Працівники зазначеної медико-соціальної експертної комісії, користуючись службовою недбалістю свого керівництва, з метою заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою протягом 1998-2006 років на прохання громадян за грошову винагороду в гривнях та доларах США незаконно виготовили більше 390 фіктивних витягів із актів огляду людей та довідок про призначення груп інвалідності. Громадяни, не проходячи комісію і не маючи права на пенсію по інвалідності, надавали підроблені документи до Управлінь Пенсійних фондів України в Автозаводському, Крюківському районах м. Кременчука, м. Комсомольська, Кременчуцького, Семенівського та Козельщинського районів Полтавської області, за якими їм незаконно призначалась, нараховувалась та виплачувалась пенсія по інвалідності. В результаті Управлінню Пенсійного фонду України в Полтавській області було завдано матеріальних збитків на суму 2,5 млн. грн., з яких понад 1 млн. грн. відшкодовано під час слідства, ця робота продовжується. Нині зазначена кримінальна справа направлена до Автозаводського районного суду м. Кременчука для розгляду по суті. До кримінальної відповідальності по справі притягнуто 6 осіб.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх