«Лікерку» знову лихоманить

6.07.2007, 18:07 Переглядів: 1 388
На кременчуцькому лікеро-горілчаному заводі продовжується протистояння акціонерів.
Фото: Дмитрий Бабец

На кременчуцькому лікеро-горілчаному заводі продовжується протистояння акціонерів: групи відомого українського бізнесмена Рабиновича проти кременчужан-братів Таловерів. Останні нещодавно прийшли на територію заводу з протестом прокурора на незаконні дії теперішнього керівництва. Нинішнє керівництво вважає, що це рейдерське захоплення
27 червня, о 16-30, до прохідної Кременчуцького лікеро-горілчаного заводу приїхали акціонери-брати Таловери, які раніше контролювали підприємство. Володимир Таловер на сьогодні має 41% акцій заводу, але його не пускають навіть на територію підприємства. Разом з панама Таловерами до прохідної прибув юрист та три охоронці, розповідає начальник штабу міської міліції Володимир Печериця. Гості показали охороні протест прокурора, який вимагає негайно припинити незаконні дії керівництва заводу (зі сторони групи Рабіновича) по відношенню до братів Таловерів. У протесті зазначається, що керівники заводу перешкоджають Володимиру Таловеру у вільному доступі на територію заводу, відмовляють у наданні документів, чим порушують Закони України. Пред’явивши протест, брати Таловери пройшли на підприємство. Але затриматися їм там не судилося.
Охорона заводу сповістила міліцію про те, що завод захопили рейдери. «Ми вже маємо подібний досвід роботи, тому на завод виїхало керівництво міліції, були задіяні спецзасоби, але виявилося, що все там відбувається мирно. Без масок та погроз. Таловери пройшли до кабінету в.о. голови правління-головного бухгалтера заводу Валентини Вінгар і попрохали опечатати склади та віддати печатку. Їм відмовили… Кременчуцькі правоохоронці запросили акціонерів-«рейдерів» проїхати до райвідділу міліції для з’ясування всіх обставин справи. Після цього брати Таловери подалися до Крюківського райсуду, де забажали оскаржити дії керівництва заводу про невиконання протесту прокурора», – каже пан Печериця.
Але, схоже, у війну за завод втягнуті вже і ЗМІ. Так, інтернет-видання MIGnews.com.ua, яке пов’язують із групою відомого українського бізнесмена Вадима Рабиновича, що має причетність до горілчаного бізнесу, утой день розповсюдило інформацію, протилежну озвученій паном Печерицею. За їх даними, бандити в масках захопили завод. «На місце події оперативно були викликані правоохоронці. Однак вони в ситуацію не втручаються – чи розуміють, що не можуть впоратися із бандитами, чи просто бояться…Міліція ж або безпомічна, або підкуплена»,– зазначає сайт.
Володимир Печериця ці звинувачення відкидає і каже, що конфлікт акціонерів має вирішуватися у суді, а не за допомогою ЗМІ та правоохоронців.
А поміж тим саме підприємство продовжує працювати та випускати продукцію.

У вересні минулого року на лікеро-горілчаному заводі змінилося керівництво. Тоді акціонер Таловер подав позов до суду щодо визнання незаконним призначення нового керівництва. Суд позов досі розглядає.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх