14 липня в Гадячі відбудеться фестиваль авторської пісні „Лесині джерела”, спрямований на відновлення і популяризацію місць, пов’язаних з іменем видат

12.07.2007, 16:07 Переглядів: 2 794
Про це сповістила прес-служба Полтавської обласної організації Української народної партії, яка є ініціатором заходу.
За їх даними, Гадяч – батьківщина родини Драгоманових, тут народилися мати Лесі Українки Олена Пчілка та дядько Михайло Драгоманов.
Багато своїх творів Леся Українка написала саме в Гадячі, в садибі своєї матері. На жаль, будинок знесло повінню ще в середині минулого століття.

Про це сповістила прес-служба Полтавської обласної організації Української народної партії, яка є ініціатором заходу. За їх даними, Гадяч – батьківщина родини Драгоманових, тут народилися мати Лесі Українки Олена Пчілка та дядько Михайло Драгоманов. Багато своїх творів Леся Українка написала саме в Гадячі, в садибі своєї матері. На жаль, будинок знесло повінню ще в середині минулого століття. Ідея відродження Лесиного гаю належить членові УНП, депутатові Гадяцької районної ради, краєзнавцеві Миколі ТОРЯНИКУ. Першим етапом цієї роботи стало відтворення джерела в Лесиному гаю. У квітні воно було відбудоване за активної участі гадяцьких українських народників: голова районної організації УНП, підприємець Сергій ЖУКОВЕЦЬ за власний кошт закупив камінь, члени проводу робили кладку. Нині триває підготовка до фестивалю. За словами Сергія ЖУКОВЦЯ, узяти в ньому участь уже зголосилися понад 20 конкурсантів не лише з Полтавської області. „Були дзвінки зі Львова, Донецька, обов’язково приїдуть учасники з Сумщини, – говорить С.ЖУКОВЕЦЬ. – До організації фестивалю долучилось місцеве училище культури, обіцяють допомогти міська рада, гадяцькі підприємці, є попередня згода службовців райдержадміністрації”. До відкриття фестивалю буде впорядковано територію Лесиного гаю, до цієї роботи вже долучилися школярі.



 
Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх