Всі в капусту! Кременчуку потрібні діти

12.07.2007, 17:07 Переглядів: 1 349
З кожним роком у нашому місті з’являється все більше малят. Якщо так продовжуватиметься й далі, то вже за сім років у нас народжуватиметься стільки ж людей, скільки помиратиме. Поки що похорони кременчужани організовують у два рази частіше, аніж святкують появу на світ немовлят..
Даєш позитивний приріст населенні у 2015-му!

Далекий 2014-й
15 років тому країна провалилася у глибоку демографічну яму. І сиділа в ній майже десятиріччя, аж поки громадянки не почали потихеньку народжувати. Наприклад, у нашому місті народжувати більше почали з 2002 року – кожного наступного року у місті з’являється бодай на сотню немовлят більше, аніж попереднього. «Якщо така тенденція збережеться, то, за моїми розрахунками, ми вже у 2014 році вийдемо на нуль, – пояснює завідувач міського відділу охорони здоров’я Валерій Литвиненко. – Тобто кількість новонароджених зрівняється з кількустю тих, що помирають. Поки що, на жаль, помирають у нас у два рази більше, аніж народжуються».

 Перше півріччя  Народилося  Померло
 2007 року  1047  1669
 2006 року  995  1622
 2005 року  929  1745

Ми помираємо у розквіті сил
23 відсотки від кількості усіх померлих у нашомі місті – працездатні громадяни. «Це зависокий показник, – зазначає Володимир Литвиненко. – В ідеалі він має бути у чотири рази нижчим – як у решті країн Європи».
За даними міського відділу охорони здоров’я, найбільше жертв серед молоді  «пожинаюьть» серцево-судинні захворювання. Другими у списку «лідерів» ідуть травми і нещасні випадки. На третьому місці – онкологічні захворювання.

У місті – бум двоєнь і троєнь
За перше півріччя нинішнього року у місті народилося 15 двоєнь і одна трійня. Кажуть, що на підході – ще одна трійня. «Це для нашого міста – дуже незвичайна тенденція, – каже пан Литвиненко. –  Раніше у нас народжувалися двійні, але їх кількість була у два рази меншою –  усього сім-ісім пар на півріччя. Трійні взагалі траплялися раз на три роки. Зараз – по два рази на рік!»
Що є причиною такого буму, у міському відділі охорони здоров’я поки що сказати не можуть. «Хто знає, можливо, причина – у генеалогічному дереві матусь, або ще у якомусь факторі, – припускає завідувач відділу. – Для того, щоб зробити якісь висновки, ми маємо провести спеціальне дослідження».



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх