«Що той суд – ламай огорожу!»

19.07.2007, 18:07 Переглядів: 1 329
17 липня мешканці «хрущовок» почали ламати огорожу біля будівництва багатоповерхівки в їхньому дворі. Прокуратуру та суд вони вважають недієвими. Замість представників міської влади, заспокоювати розлючених мешканців довелося працівникам міліції..

Пристрасті навколо будівництва на Московській загострюються

Мешканці, які не вірять у те, що наш суд – найсправедливіший у світі, почали ламати огорожу навколо будівництва. Довершити справу завадила міліція...

Як повідомляв у минулому номері «ТелеграфЪ», на дитячому майданчику будинку на Московській, 21, приватне підприємство «Енергосистема» почало будівництво дев’ятиповерхівки. Мешканці найближчих «хрущовок» на зібранні два тижні тому доводили, що ніхто з них не давав згоди на будівництво цього дому. Вони вважають, що їхні права порушені. Минулого тижня мешканці направили скарги до міської прокуратури, санстанції, міського голови та Кабінету Міністрів України. Кабмін, до речі, майже одразу дав відповідь – скаргу передано на розгляд Полтавській облдержадміністрації.

«Що та прокуратура? Що той суд?»...
Вважаючи, що сидіти й чекати відповіді безрезультатно, голова одного з тамтешніх ОСББ 17 липня знову зібрав близько сотні людей і запросив депутата міськради Валентина Стасюка, щоб той розповів, які саме закони було порушено і що робити невдоволеним. Пан Стасюк говорив про те, що подібний випадок був на вул. Пролетарській – діти залишилися без майданчика, будинок звели, а двоє з позивачів-пенсіонерів, що звернулися до суду, уже померли.
– Але все одно – дорога у вас єдина, – перекрикував розлючених жінок Валентин Стасюк. – Прокуратура та суд. Інших варіантів немає! Складайте протокол зібрання, підписуйтесь та звертайтесь. Якщо хтось будує на дитячому майданчику, він повинен побудувати аналогічний.

«Трощи огорожу!»
Поради депутата міськради чомусь дуже засмутили людей – дехто навіть почав кричати, що, мовляв, це ви, пане Стасюк, усе підписали та у всьому винні... Один з дебелих чоловіків підійшов до металевої огорожі і почав її бити. До нього долучилися інші молодики, а жінки (майже всі) схвально кричали: «Так їх! Трощи огорожу! Тільки так з ними можна! Була б дерев’яна, то підпалали б...» З будки на будівельному майданчику вискочив охоронець і почав телефонувати керівництву. Чоловіки встигли виламати дві металеві секції. Тут як тут виникли двоє патрульних міліціянтів. «Ви теж куплені! Дивіться, як прибігли швидко!» – почали волати жінки, заступаючи своїх героїв-руйнівників огорожі. Міліціянти підійшли до охоронця і попрохали викликати керівництво, щоб воно заспокоїло людей. У цей час один із молодиків не пропустив можливості схопити каменюку та розтрощити скло у будці охоронця... Під’їхав «бобик»...

На могилці дитячого майданчика

Замість міської влади, людей заспокоювала міліція
Міліцію люди сприйняли вороже: «Чого приїхали? Ми самі тут розберемося! Не заважайте! Все одно вночі все розламаємо!» До мітингуючих під’їхав начальник охорони будівництва, як він сам представився. Чоловік пояснив, що завтра об’єкт буде під наглядом державної служби охорони. Далі правоохоронці запросили його до «бобика». Начальник чергової частини міськуправління міліції Віктор Шемет, після розмови з охоронцем повідомив людям, що до нього під’їде керівник будівництва з усіма документами. «Я поясню йому, що необхідно зустрітися з людьми, – каже Віктор Шемет. – Гадаю, що він мене зрозуміє».
Далі мешканців попрохали не трощити паркан, бо нічим добрим для них це не закінчиться, а йти собі по домівках...

P.S.
Стомлені від криків та емоцій мешканці розійшлися. З їхніх розмов було зрозуміло, що людям конче потрібно дізнатися імена героїв, які дозволили будувати дев’ятиповерхівку в їхньому дворі, та почути на власні вуха пояснення від забудовника, міської влади та контролюючих органів. Табличку з координатами забудовника та відповідальних за будівництво, до речі, і досі на огорожі не повісили.



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх