Водію, причепи на скло знак «автоцивілки»

19.07.2007, 18:07 Переглядів: 1 335
З першого серпня водіїв штрафуватимуть, якщо ті не матимуть страхового поліса.


З першого серпня водіїв штрафуватимуть, якщо ті не матимуть страхового поліса
Аби держінспектори ДАІ не зупиняли дарма автівки, які застраховані, Моторне страхове бюро України з першого серпня вводить спецзнак «автоцивілки». Він кріпитиметься на лобовому склі зверху справа.
ДАІшники презентували картку, що підтверджує наявність у автовласника страхового поліса громадянської відповідальності, або як його ще називають у народі – «автоцивілки». Нові спецзнаки водії можуть отримати разом із полісами страхових компаній. Водії, авто яких уже застраховані, можуть безкоштовно отримати їх у своїх страховиків. «Водіям треба прикріпити знак у верхній правий кут лобового скла свого автомобіля. Із 1 серпня, за відсутність подібного знака, водія може зупинити працівник ДАІ. Та якщо у вас немає знака, але є страховий поліс – штрафувати не буде. Якщо автівка не застрахована, то готуйтеся сплатити штраф – від 8,5 до 17 гривень», – розповідає заступник начальника другого межрегіонального відділу ДАІ Олександр Хрестовий. Цікаво, що в Україні найгуманніші штрафи. Приміром, у Швейцарії автомобілістові без страховки загрожує вилучення номерного знака та штраф, який залежить від рівня доходів правопорушника. Можуть навіть кинути за ґрати. У Польщі забирають автомобіль на штрафмайданчик, доки не сплатиш 500-800 євро. В Іспанії спершу покарають на 60 євро, повторно – уже трьома тисячами.
Що це за знак?
На лицьовому боці знака – інформація про термін дії поліса і знака, серія та номер.Окремо позначатимуть рік закінчення автострахування. На звороті – реквізити страхової компанії та дата видачі. (Подробиці дивись на картинці).
Пробки через поліси.
Практика обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності приводить до того, що на дорогах виникають пробки. Адже раніше автомобілісти могли домовитися між собою й роз’їхатися, а тепер стоять і чекають на представників ДАІ і страхових компаній, закриваючи проїзд для інших. Однак Олександр Хрестовий каже, що створювати через ДТП пробки необов’язково. По-перше, якщо аварія без потерпілих, учасники події можуть самі скласти схему ДТП і відвезти її правоохоронцям, а по-друге, можна домовитися зі страховиками про те, що аварійний інспектор приїде не безпосередньо на місце аварії, а в більш спокійне місце.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх