В офісі АСМБР відбулись європейські студії

19.07.2007, 20:07 Переглядів: 1 864
Сьогодні, 19 липня 2007 року, в офісі АСМБР відбулись Тематичні європейські студії.
Тема: "Що очікувати українцям від входження Польщі, Словаччини і інших східно-європейських країн до Інформаційної системи Шенген (SІ)?"

Питання розглядалось на прикладі Республіки Польща. Цей процес, згідно інформації Польського Уряду, матиме два етапи – з 1 вересня 2007 року країна братиме участь в електронному обміні інформацією в Шенгенській зоні.
Другий етап охопить скасування внутрішніх кордонів: “Контроль на внутрішніх кордонах Республіки Польща скасують 01.

Сьогодні, 19 липня 2007 року, в офісі АСМБР відбулись Тематичні європейські студії. Тема: 'Що очікувати українцям від входження Польщі, Словаччини і інших східно-європейських країн до Інформаційної системи Шенген (SІ)?' Питання розглядалось на прикладі Республіки Польща. Цей процес, згідно інформації Польського Уряду, матиме два етапи – з 1 вересня 2007 року країна братиме участь в електронному обміні інформацією в Шенгенській зоні. Другий етап охопить скасування внутрішніх кордонів: “Контроль на внутрішніх кордонах Республіки Польща скасують 01. 01. 2008 року, а контроль в авіасполученнях – 01. 03. 2008 року”. Уряд Польщі запевнює, що буде повністю забезпечено виконання всіх вимог, які пропонують учасникам Шенгенських угод про вільне пересування всередині цього простору. Це стосується передусім здатності Польщі забезпечувати надійну охорону зовнішніх кордонів із країнами, які не є членами Європейської Унії. Треба додати, що, невдовзі її під’єднають до шенгенської бази поліцейських даних, хоча раніше планували дочекатися створення нової, розширеної бази. Все це очікує десять країн – Польщі, Словаччини, Чехії, Угорщини, Латвії, Литви, Кіпру, Мальти, Словенії й Естонії. Учасники слухань - представники промислових підприємств, підприємці, студентии, працівники місцевого самоуправління, члени Прес-клубу при АСМБР. Відкрив захід Президент АСМБР Андрій Мельник, який надав слово юристу В. С. Малюку. Валентин Семенович докладно розповів про наслідки входження названих країн до Шенгену. Він також розповів що очікує окремі категорії (студенти, бізнесмени, журналісти, туристи) при оформленні віз до названих країн. В заході взяло участь 24 учасники. Наша довідка: Шенгенська угода – це міжнародний договір, що ліквідує контроль на внутрішніх кордонах країн Європейського Союзу. Свобода пересування осіб стосується громадян країн-членів ЄС і всіх осіб, які перетинають внутрішні кордони на території, де чинний договір. Шенгенську інформаційну систему – скорочено SIS – створили для відомств, котрі проводять міжнародний прикордонний контроль, для митниці та закладів, що опікуються дозволами на перебування в країнах ЄС і видачею віз та питаннями імміграції. SIS – це список тих осіб і речей із докладним описом, які перебувають у розшуку в кожній з шенгенських країн. Доступ до цього списку можна отримати з будь-якої держави Шенгенської зони коли завгодно. Головний офіс SIS розташовано у французькому Страсбурзі. До складу країн-учасниць Шенгенської угоди нині належать Бельгія, Франція, Італія, Нідерланди, Німеччина, Люксембург, Іспанія, Португалія, Австрія, Греція, Данія, Фінляндія та Швеція. До Шенгенської зони також належать Ісландія та Норвегія ------------------------- Секретаріат АСМБР



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх