Промисловість Полтавщини „ не пасе задніх”

23.07.2007, 20:07 Переглядів: 1 474
На колегії Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації начальник названого управління Тарас ТКАЧЕНКО відзначив кращі промислові підприємства області та підбив підсумки роботи за півріччя.
Стабільно працює одне з найбільших промислових підприємств - ВАТ "Полтавський гірничозбагачувальний комбінат".
Обсяг виробництва продукції за січень-червень 2007 року досяг майже 1,3 млрд. гривень, що на 18,5% перевищує випуск продукції у відповідному періоді минулого року.

На колегії Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури облдержадміністрації начальник названого управління Тарас ТКАЧЕНКО відзначив кращі промислові підприємства області та підбив підсумки роботи за півріччя. Стабільно працює одне з найбільших промислових підприємств - ВАТ 'Полтавський гірничозбагачувальний комбінат'. Обсяг виробництва продукції за січень-червень 2007 року досяг майже 1,3 млрд. гривень, що на 18,5% перевищує випуск продукції у відповідному періоді минулого року. Продовжує нарощувати обсяги випуску промислової продукції ВАТ 'Крюківський вагонобудівний завод'. Колектив заводу спрямовує свою роботу на подальший розвиток виробництва основного виду продукції вантажних вагонів, випуск яких прогнозується довести до 6 - 6,5 тисяч на рік розширенням їхньої номенклатури. Нарощує обсяги виробництва і холдингова компанія 'АвтоКрАЗ'. У 2007 році компанія планує виробити та реалізувати майже 5 тисяч автомобілів різної модифікації, з яких близько 3 тисячі надійде у країни СНД та тисячу буде реалізовано в країни далекого зарубіжжя. Проте реально оцінюючи ситуацію у промисловості області, слід зазначити, що поряд з вагомими позитивними здобутками існує і низка проблем. Незважаючи на значний ріст обсягів виробництва промислової продукції загалом по області, ряд промислових підприємств допустили за цей період спад виробництва. Серед них: ВАТ 'Шліфверст', ВАТ 'Тепловозоремонтний завод', ВАТ 'Галещина, машзавод', ЗАТ 'Полтавський алмазний інструмент'. Історично так склалося, що промислові підприємства області є активними учасниками зовнішньоекономічної діяльності. Загальний обсяг експорту товарів області за 4 місяці становив 658 млн. доларів, імпорту - 850 млн. доларів. При цьому обсяги експорту зросли на 6%, а імпорту - на 1,9%. В результаті негативне сальдо зовнішньої торгівлі становило 192 млн.грн. На Полтавську область припадає 4,4% експорту та 4,8% імпорту України в цілому. Що стосується імпорту, то 88% приходиться на товари з країн СНД, з ЄС - лише 8%. Як експортні, так і імпортні операції найактивніше здійснювали підприємства м. Кременчука, на які припало 66% загального експорту та 92% загального імпорту товарів області. Витрати на інноваційну діяльність становили 10,4 млн. грн. Тому проблема зменшення власної собівартості в цілому, серед усіх складових є найактуальнішою на сьогоднішній день.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх