«Квартира під прицілом»

26.07.2007, 17:07 Переглядів: 1 578
Депутати незаконно списали будинки з живими людьми.

У 26-му номері «Телеграфа» (від 28.06.2007), у рамках проекту «Квартира під прицілом»,   був  надрукований  матеріал  журналістського  розслідування  «Велике переселення». Ми розповіли історію виселення  Марини  Макарової.  Марина купила  двокімнатну  квартиру у будинку № 13 по вулиці Бутиріна, зробила  ремонт і жила там разом з сім’єю  з 1997 по 2007 рік.  А потім її викликав начальник комунального підприємства «Квартирне управління» пан Обідчук і повідомив, що будинок № 13 знесуть, як ветхий;  на його місці філія «Придніпровські магістральні нафтопроводи» побудує  багатоповерховий  будинок; а мешканців будинку  № 13 відселять  кого куди.  І Марину теж – хоче вона цього, чи ні.
Невдовзі після цієї розмови Марина дізналася, що  депутати кременчуцької  міськради швиденько  на XIII сесії  V скликання (24.04.2007)  прийняли  рішення про списання будинку № 13 на  вулиці Бутиріна (де вона живе)  і знесення його, як непридатного для проживання.  Фактично, депутати дозволили знести будинок  із живими людьми, які ще не відселилися – чого закон робити не дозволяє.
«ТелеграфЪ»  надрукував  історію  примусового  відселення  на своїх шпальтах.  Прокуратура  Кременчука  провела  перевірку.  За  результатами  перевірки, рішення XIII сесії  кременчуцької  міськради V скликання  визнане таким, «що не відповідає вимогам Конституції України, а тому підлягає приведенню у відповідність з нею».
«Матеріалами перевірки засвідчено, що під час підготовки проекту вищевказаного рішення на розгляд сесією, працівники  КЖЕПу «Центральне»  провели  обстеження будинків на  вулиці Гоголя 14/30, Бутиріна, 13 та виявили   ряд сімей, які не відселені з ветхого житла.  Даний факт підтверджений актами перевірки  паспортного режиму та листом КЖЕП № 3/605, направленим  12.04.2007  на  адресу КП «Квартирне управління».
Незважаючи на це, депутатам кременчуцької міської ради були надані недостовірні данні щодо повного здійснення  КП  «Квартирне управління» відселення мешканців (22 сім’ї)..., що в свою чергу потягло за собою  прийняття  депутатами  24.04.2007 рішення,  яке не відповідає вимогам закону та потребує приведення у відповідність з ним».
9 липня прокуратура Кременчука внесла протест  на  адресу міського голови пана Глухова з вимогою привести  вищезгадане  рішення сесії  «Про надання дозволу КГЖЕП «Центральне» на знесення будинків та списання їх з балансу»  у відповідність до Конституції України та чинного законодавства України.
Отже, прокурорська перевірка засвідчила, що депутати міськради ухвалили  незаконне рішення через недостовірну інформацію,  яку надало сесії  КП «Квартирне управління».  А ми знову повертаємося до питання, яке «ТелеграфЪ» ставив у матеріалі «Велике переселення» - чому «Квартирне управління»  на чолі з  паном  Обідчуком  так  активно відстоює  інтереси нового забудовника – філії «Придніпровські магістральні нафтопроводи» - що навіть подало на сесію недостовірну інформацію про стан відселення?
«ТелеграфЪ» обов’язково  розповість  читачам, чим скінчиться історія  незаконного відселення Марини Макарової з її власної квартири.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх