У Кременчуці отруйні змії практично не зустрічаються

30.07.2007, 13:07 Переглядів: 2 604
18 липня 2007 року в відділ контролю за оперативною обстановкою в місті надійшла інформація, що за адресою вулиця Воїнів Інтернаціоналістів, 8 було виявлено змію. Ситуація, що склалась, викликала неабияке занепокоєння з боку мешканців будинку, адже подібних випадків у нашому місті ще не було.

В оперативному режимі на місце події прибув Кременчуцький воєнізований аварійно-рятувальний взвод, який лише констатував факт знищення рептилії. В результаті обстеження неподалік від будинку було виявлено змію, яка була без голови, що унеможливило визначення її придатності до отруйних видів.

18 липня 2007 року в відділ контролю за оперативною обстановкою в місті надійшла інформація, що за адресою вулиця Воїнів Інтернаціоналістів, 8 було виявлено змію. Ситуація, що склалась, викликала неабияке занепокоєння з боку мешканців будинку, адже подібних випадків у нашому місті ще не було. В оперативному режимі на місце події прибув Кременчуцький воєнізований аварійно-рятувальний взвод, який лише констатував факт знищення рептилії. В результаті обстеження неподалік від будинку було виявлено змію, яка була без голови, що унеможливило визначення її придатності до отруйних видів. Нікому з мешканців навіть не спало на думку передати її на дослідження до відповідних органів. Не можна виключати, що то був звичайний вуж, адже більше половини усіх змій належать до родини вужів. Для всіх них характерні світло-жовті плями, розташовані на голові. Оскільки отруйних у цій родині небагато, всім іншим доводиться шукати різноманітні засоби захисту. У першу чергу, в разі небезпеки вужі намагаються якнайшвидше сховатися від нападника. Якщо всі шляхи перекриті, то робиться спроба налякати супротивника, згорнувши кільцем та викидаючи голову наперед. До речі, у всій степовій зоні України, в яку, як відомо, входить й наше місто є лише єдиний вид отруйних змій – степова гадюка. Від усіх інших змій степова гадюка добре відрізняється невеликими розмірами (зазвичай менше 60 см), товстим кургузим тулубом, більш-менш трикутною головою з різко вираженим шийним відділом і характерним коричневим або чорним зигзагом, що тягнеться уздовж хребта. Якщо ж ви якимось чином отримали зміїний укус, слід діяти таким чином: протягом 5–10 хвилин, злегка закусивши зубами шкіру, енергійно відсмоктувати отруту з ранок, спльовуючи кров. Рот при цьому бажано періодично прополіскувати водою. Якщо до цього заходу вдатися не пізніше 3-5 хвилин із моменту укусу, то вдається видалити до 40% отрути, яка не встигла потрапити в кровотік. Але в ротовій порожнині не повинно бути саден, ранок і каріозних зубів. Обов’язково: - продезинфікувати ранки (йодом, одеколоном, горілкою і т.п.); - зняти з ураженої кінцівки обручку, браслети, щільний одяг і взуття; - по можливості багато пити. В перші 2 години після укусу варто вжити не менше 3-4 літрів рідини (молока, води, неміцного солодкого чаю). - звернутися до лікаря. І слід пам’ятати, що гадюки ні за яких обставин не нападають першими. Тому людині слід утримуватися від агресії проти цих рептилій, тим більше, що вони перебувають під охороною Закону Автор-прес-служба міськвиконкому Кременчука



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх