Полтавська область посідає друге місце в Україні за валовим збором ранніх зернових

30.07.2007, 18:07 Переглядів: 2 134
Про хід збирання ранніх зернових та зернобобових культур, а також формування державних та регіональних ресурсів йшлося під час щотижневої наради в голови облдержадміністрації, яку провів Валерій АСАДЧЕВ.
„Станом на 27 липня Полтавська область посідає друге місце в Україні за валовим збором ранніх зернових”, - повідомив начальник Головного управління агропромислового комплексу облдержадміністрації Олександр СЕНЬ.
Усього на Полтавщині зібрано майже 85 відсотків площ ранніх зернових культур за середньої врожайності 26,1 ц/га.
Найкраще збирають зернові в Шишацькому, Козельщинському, Новосанжарському, Котелевському, Карлівському районах, де обмолочено 94-89 відсотків площ.

Про хід збирання ранніх зернових та зернобобових культур, а також формування державних та регіональних ресурсів йшлося під час щотижневої наради в голови облдержадміністрації, яку провів Валерій АСАДЧЕВ. „Станом на 27 липня Полтавська область посідає друге місце в Україні за валовим збором ранніх зернових”, - повідомив начальник Головного управління агропромислового комплексу облдержадміністрації Олександр СЕНЬ. Усього на Полтавщині зібрано майже 85 відсотків площ ранніх зернових культур за середньої врожайності 26,1 ц/га. Найкраще збирають зернові в Шишацькому, Козельщинському, Новосанжарському, Котелевському, Карлівському районах, де обмолочено 94-89 відсотків площ. Кращу урожайність ранніх зернових та зернобобових культур демонструють Шишацький (36,1 ц/га), Новосанжарський (32,2 ц/га), Карлівський (31,8 ц/га), Миргородський (30,0 ц/га), Машівський (29,8 ц/га) райони. На виконання постанови Кабінету Міністрів України та відповідного розпорядження голови облдержадміністрації районам і містам області доведені обсяги формування трьохмісячного незнижувального запасу продовольчого зерна в обсязі 57 тисяч тонн, державного продовольчого резерву – 37 тисяч тонн та державного матеріального резерву – 102 тисячі тонн. Органи виконавчої влади та місцевого самоврядування здійснюють щомісячний моніторинг наявності продовольчого і фуражного зерна та визначають поточний та прогнозований рівень забезпеченості ним. Також запроваджено щоденний моніторинг обсягів закупівель продовольчого зерна до регіональних та державних ресурсів. Так, станом на 25 липня до регіональних ресурсів закладено 28,9 тисяч тонн продовольчого зерна, що становить понад 50 відсотків від завдання. Нагадаємо, що в області на конкурсних засадах визначений оператор з формування регіонального фонду – ДП „Полтавський комбінат хлібопродуктів”. Аграрним фондом станом на 24 липня закуплено 6,25 тисяч тонн, із яких за 1331 тонну перераховані кошти. На підприємства Держкомрезерву вже завезено понад 20,8 тисяч тонн продовольчої пшениці та 38 тонн жита (ДП „Полтавський КХП” – 3 тисячі тонн пшениці, „ДП „Хлібна база №88” – 17,8 тисяч тонн пшениці, 38 тонн жита). Голова облдержадміністрації Валерій АСАДЧЕВ дав доручення забезпечити формування незнижувальних запасів регіональних ресурсів продовольчого зерна врожаю поточного року в обсязі тримісячної потреби, здійснювати щомісячний моніторингнаявності продовольчого і фуражного зерна та визначати поточний і прогнозований рівень забезпеченості ним, сприяти сільськогосподарським підприємствам у продажу продовольчого зерна до державного продовольчого та державного матеріального резерву, забезпечити засипку та своєчасну підготовку і перевірку високоякісного насіння озимих та ярих культур в повному обсязі до потреби з урахуванням страхового фонду.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх