Полтавці завітали до Москви

30.07.2007, 19:07 Переглядів: 1 569
Полтавська делегація на чолі з міським головою Андрієм Матковським відвідала офіційне відкриття і презентацію Полтавського земляцтва в російській столиці. В її рамках полтавці організували для своїх московських земляків насичену концертну програму, в якій взяли участь лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів і фестивалів.
В Москві нині працює багато полтавців - у різних сферах "життя" російської столиці. Бажання об'єднатися та поділитися спогадами про рідний край спонукало їх створити у Москві Полтавське земляцтво.

Полтавська делегація на чолі з міським головою Андрієм Матковським відвідала офіційне відкриття і презентацію Полтавського земляцтва в російській столиці. В її рамках полтавці організували для своїх московських земляків насичену концертну програму, в якій взяли участь лауреати міжнародних та всеукраїнських конкурсів і фестивалів. В Москві нині працює багато полтавців - у різних сферах 'життя' російської столиці. Бажання об'єднатися та поділитися спогадами про рідний край спонукало їх створити у Москві Полтавське земляцтво. Організовувалось воно два роки, і ось, нарешті, на 27 липня була призначена презентація Полтавського земляцтва в Москві - з офіційною частиною та масштабною концертною програмою, в якій взяли участь полтавські артисти, спеціально запрошені до російської столиці. Презентація Полтавського земляцтва проходила за фінансової підтримки мецената Валерія Раздорожнього у стінах Московської академії економіки та права. Офіційну частину презентації Полтавського земляцтва в Москві відкрив ректор Московської академії економіки та права Володимир Буянов. До його побажань приєдналися представники земляцтв інших міст України. Міський голова Полтави Андрій Матковський подарував Полтавському земляцтву в Москві Решетилівський гобелен, згорнутий в 'цукерку', та презентаційний матеріал про регіон. Мер висловив сподівання, що відтепер співпраця – в тому числі й інвестиційна – отримає неабиякий поштовх. На презентації Полтавського земляцтва в Москві виступили полтавці Влад Герасименко, Руслан Христиченко, юна Наталка Шинкаренко, вокальний квартет 'Полтава', заслужена артистка України Наталія Хоменко, вокально-інструментальне тріо 'Поляниці' з Києва та легендарні 'Краяни'. Останні кілька разів виходили 'на біс'. А сам концерт, загальними зусиллями всіх присутніх, тривав до другої години ночі.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх