Педагоги та школярі „Паростка” побували у Швеції

31.07.2007, 22:07 Переглядів: 1 838
Полтавський навчально-виховний комплекс «Паросток» — єдина школа в Україні, яка 13 років цілісно вивчає творчість видатної шведської казкарки Астрід Ліндгрен. Школа неодноразово приймала у себе посла та представників посольства Швеції, двічі представляла Швецію на днях Європи в Києві.
Нещодавно на запрошення гімназії м. Віммербю (провінція Смоланд, Швеція) група школярів та педагогів ПНВК «Паросток» за організаційної підтримки облдержадміністрації відвідала батьківщину Астрід Ліндгрен, чиє сторіччя святкується у 2007 році.

Полтавський навчально-виховний комплекс «Паросток» — єдина школа в Україні, яка 13 років цілісно вивчає творчість видатної шведської казкарки Астрід Ліндгрен. Школа неодноразово приймала у себе посла та представників посольства Швеції, двічі представляла Швецію на днях Європи в Києві. Нещодавно на запрошення гімназії м. Віммербю (провінція Смоланд, Швеція) група школярів та педагогів ПНВК «Паросток» за організаційної підтримки облдержадміністрації відвідала батьківщину Астрід Ліндгрен, чиє сторіччя святкується у 2007 році. Школярі побачили місто, де вона прожила дитячі роки, щойно відкритий музей письменниці та дім її дитинства, побували на могилі письменниці. Не оминули вони і Бюллербю та Катхульт – місця, де знімалися фільми за її книгами, а також парки дитячих розваг – Юнібакен (у Стокгольмі) та Astrid Lindgren World у Віммербю. Ці відвідини дали можливість скласти уявлення про дитячу культуру в Швеції, про організацію дозвілля та виховання дітей. Поїздка дала змогу глибоко ознайомитися з діяльністю шведського навчального закладу -гімназії м. Віммербю. Полтавців запросили на свято закінчення навчального року, на урочистий випуск гімназистів, показали їм кращу в Швеції учнівську газету. Спільно з гімназією м. Віммербю ПНВК «Паросток» започаткував міжнародний учнівський проект «Астрід Ліндгрен у світі». У його рамках наступного року планується приїзд до Полтави педагогів та школярів із Віммербю. Крім того, візит до Швеції допоміг встановити стосунки з організацією «Українки Скандинавії» та дитячою організацією юних українців «Джерело», які діють у Стокгольмі. Завдяки візиту вдалося налагодити контакти та зустрітися з керівництвом шведського громадської організації «Radda barnen», яка опікується проблемами прав дитини. Громадська організація Педагогічний Центр «Академія» та шведська організація «Radda barnen» домовилися про співпрацю, зокрема, в реалізації проекту підтримки соціальної творчості та ініціативи дітей Полтавщини «Школа лідерів», який Педагогічний Центр «Академія» розпочав у 2006 році. За підтримки «Radda barnen» відбувся наступний етап проекту в с. Калайдинці Лубенського району. Тож поїздка до Швеції, на думку її учасників, була плідною, сприяла розширенню міжнародних зв'язків Полтавщини, сформувала цікаві перспективи. --------------------------------- Прес-центр управління інформації та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх