„Білли” не буде. Поки що

2.08.2007, 16:08 Переглядів: 1 574
Проти погодження розташування супермаркету виступили три депутатські комісії. Мотивація: земельна ділянка належить до паркової зони, а позбавити її цього статусу може тільки сесія облради..

Думки щодо розташування супермаркету „Білла” у парковій зоні (біля міського Палацу культури) полярно розділилися. Це було видно вже із засідань депутатських комісій. Категорично проти виступав Валентин Стасюк. Та земельна комісія, до складу якої він входить, його не підтримала. „Хороший супермаркет буде”, - лунало з депутатських уст. І навіть реакція прокуратури багатьох обранців не бентежила. Нагадаємо, прокурор Віктор Павлійчук минулого тижня звернувся з листом до міського голови, де зазначив, що майбутнє будівництво супермаркету у парку незаконне.
Врешті три депутатські комісії – з питань освіти (голова - Олександр Урін), з питань торгівлі та підприємництва (голова - Юрій Шаповалов) та будівельна (голова – Олександр Маматов) подали на сесію пропозицію зняти питання з розгляду порядку денного. Мотивація була такою: позбавити ділянку статусу паркової зони може тільки сесія облради. А відтак погодження розташування супермаркету за нинішніх умов неможливе. „За” пропозицію проголосувало 26 депутатів (усього у міськраді – 60 обранців). Але цих голосів було достатньо для того, щоб „Білла” на сесію не пішла: питання порядку денного є процедурним, і тому приймається більшістю голосів з числа присутніх у залі. Наприкінці сесії «Біллу» знов намагались проштовхнути. Повернутись до цього питання запропонував новообраний голова земельної комісії Андрій Погрібний. Депутати його не підтримали.

Проте, враховуючи міцне лобі з боку впливових депутатів від БЮТ, можна прогнозувати, що „Біллу” знов намагатимуться проштовхнути. Але чи пройде цей номер через облраду?
На депутатському семінарі Микола Черниш (голова фракції Партії регіонів) запропонував інше можливе місце для супермаркету – де зараз ринок „Гвардійський”. Нині землю під ринком і автостоянкою орендують два різні господарі, і в обох закінчується термін оренди. Проте, як з‘ясувалося вже на сесії, влада вчасно не попередила орендарів про звільнення земельної ділянки. Відтак, за законом, термін оренди вважається продовженим, і розчистити місце під „Біллу” чи щось інше не вдасться.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх