Мирний протест таксистів

2.08.2007, 16:08 Переглядів: 1 425
Служби таксі протестують проти зміни тризначних номерів на чотиризначині. Вони вивісили «на борти» своїх авто напис: «Не згодні!» і погрожують перекрити дороги..

Кременчуцькі таксисти приєдналися до Всеукраїнської акції протесту таксистів і перевізників проти зміни тризначних телефонних номерів на чотиризначні. За словами керівника однієї з фірм-перевізників, які здійснюють рейси на Киів, Полтаву та Дніпропетровськ, 'Укртелеком' планує змінити нумерацію п’ятого вересня. В Кременчуці зміні можуть піддатися телефони довідкової служби «050», служби міжміських перевізників «056», «058», таксі «001», «004» та інші. Керівникі більшості цих фірм не згодні змінювати короткі номери телефонів, бо кажуть, що вклали в їх розкручування великі гроші. «Зміна номерів на чотиризначні призведе до фінансових вкладень, зокрема – витрат на рекламу, нових логотипів на машинах та інше», – каже керівник фірми-перевізника.
Не подобається перевізникам і нові номери телефонів, які пропонує «Укртелеком». Так, у Києві компаніям пропонуєть замінити їх на ті, що менше запам’ятовуються. Наприклад, київський номер '050' на '1639', а номер довідкової '059' на '1610'.
Якщо конфлікт між перевізниками та зв’язківцями не буде подолано, таксисти загрожують загальнонаціональними акціями протесту, аж до страйку та перекриття доріг. Поки ж, кременчуцькі перевізники повісили «на борти» своїх автомобілів напис: «Не згодні!».
Крім зміни номерів диспетчерських служб, міжміські перевізники незгодні з новими вимогами Мінтрансу і ДАІ,  за якими значно збільшується перелік довідок і документів, необхідних для запуску автомобіля в рейс. «Тепер перед кожним рейсом нам потрібно  узгоджувати його з транспортною інспекцією та ДАІ в Полтаві. Це ж нісинітниця! У мене є ліцензія, я маю право працювати, а так  потону в бюрократії!», – обурюється перевізник і додає, що керівники фірм-перевізників вирішили дати владі 30 днів, щоб «відповісти та зробити певні кроки назустріч». «Коли 30 днів пройде, ми будемо реагувати так, як  вміємо: перекривати дороги, перекривати Київ, перекривати митницю', - заявив голова профспілки таксистів Василь Попік.

А поміж тим…
По всій території України введуть єдиний номер для виклику комунальних служб таксі, повідомляє Держдепартамент із питань зв'язку і інформатизації. За номером 1625 можна буде викликати таксі в кожному місті України. У той же час надання номерів приватним службам таксі можливо у двох варіантах: або виділеня номерів типу 1625ХХ, або 16ХХ.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх