Інвестор – плюс підвищення загальної культури кременчужан є запорукою чистоти місті

6.08.2007, 12:08 Переглядів: 1 862
Особливий інтерес на засіданні виконкому 3 серпня 2007 року викликало питання „Про покращення діяльності комунального автотранспортного підприємства 1628”. Доповідь про фінансовий стан підприємства містила низку даних про об’єктивні труднощі перевізників сміття внаслідок зростання цін на паливно-мастильні матеріали та запчастини, а також ріст заробітної платні, наявність кредиторської та дебіторської заборгованості, непрестижність роботи на підприємстві. Прозвучали і пропозиції якнайшвидшого впровадження в місті системи роздільного збирання сміття.

При обговоренні питання члени виконкому висловлювали свої думки щодо необхідності розпочати інформаційний етап підготовки мешканців Кременчука до процесу роздільного збору побутових відходів, розпочинаючи з вихованців дитячих садків та учнів шкіл.

Особливий інтерес на засіданні виконкому 3 серпня 2007 року викликало питання „Про покращення діяльності комунального автотранспортного підприємства 1628”. Доповідь про фінансовий стан підприємства містила низку даних про об’єктивні труднощі перевізників сміття внаслідок зростання цін на паливно-мастильні матеріали та запчастини, а також ріст заробітної платні, наявність кредиторської та дебіторської заборгованості, непрестижність роботи на підприємстві. Прозвучали і пропозиції якнайшвидшого впровадження в місті системи роздільного збирання сміття. При обговоренні питання члени виконкому висловлювали свої думки щодо необхідності розпочати інформаційний етап підготовки мешканців Кременчука до процесу роздільного збору побутових відходів, розпочинаючи з вихованців дитячих садків та учнів шкіл. При цьому не останню роль у цьому відводиться місцевій пресі. Як зазначив заступник міського голови Микола Порицький, у м. Миргороді вдалося змінити свідомість городян на краще і кінцевий результат просто вражає – місто сяє чистотою. В Кременчуці слід розпочинати цей процес негайно, продовжити експеримент, впроваджений на 1-му За насипу, наголосив міський голова. Тим більше, що придбаний спеціальний прес і слід продовжувати розпочату роботу у цьому напрямку. Миколу Глухова підтримала член виконкому Світлана Усенко, зазначивши, що необхідно ставити для початку навіть примітивні контейнери з табличками, „для пластикових пляшок”, „для паперових відходів”. І паралельно – шукати інвестора для створення на базі КАТП 1628 підприємства з роздільного збирання побутових відходів – з парком нових автомобілів і контейнерів. Дещо розділилися думки присутніх з приводу перехідного етапу, що передуватиме впровадженню роздільного збирання сміття. Микола Порицький вважає, що слід тимчасово повернутися до талонної системи роботи між КАТП 1628 та КЖЕП, а міський голова Микола Глухов наголошує, що слід робити кроки вперед. І використовувати резерви, наприклад, такі , як робота з мешканцями кременчуцького приватного сектору. Адже на сьогоднішній день, як відомо, лише 25 % мешканців приватних садиб уклали договір на вивезення сміття. Решта просто створюють несанкціоновані звалища, або „підкидають” свої відходи на контейнерні майданчики КЖЕПів, в обох випадках збільшуючи безоплатний фронт робіт для КАТП 1628. Прийняте рішення виконкому містить пункт, що зобов’язує УЖКГ та відділ економічного розвитку виконкому вивчити питання щодо можливості залучення інвесторів з метою покращення вивезення сміття та внести дане питання на розгляд чергової сесії міськради.---------------------Автор-прес-служба міськвиконкому Кременчука



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх