Євроконтейнери в Полтаві розпочнуть встановлювати у вересні.

8.08.2007, 00:08 Переглядів: 1 804
Нарешті місто отримає євроконтейнери для збирання побутових відходів. Як відомо, затримка була викликана нововведеннями в чинному законодавстві і значним ускладненням процедури державних закупівель.
Перехід на контейнерну систему збирання побутових відходів, ініційований міським головою Андрієм Матковським і розпочатий торік має значно поліпшити санітарний стан міста і звільнити полтавців від обтяжливої необхідності чекати сміттєвоза. Перші контейнери комунальники встановили в мікрорайонах «Огнівка», «Половки», «Браїлки» «Левада» і ця система отримала широку підтримку населення.

Нарешті місто отримає євроконтейнери для збирання побутових відходів. Як відомо, затримка була викликана нововведеннями в чинному законодавстві і значним ускладненням процедури державних закупівель. Перехід на контейнерну систему збирання побутових відходів, ініційований міським головою Андрієм Матковським і розпочатий торік має значно поліпшити санітарний стан міста і звільнити полтавців від обтяжливої необхідності чекати сміттєвоза. Перші контейнери комунальники встановили в мікрорайонах «Огнівка», «Половки», «Браїлки» «Левада» і ця система отримала широку підтримку населення. Вважаючи експеримент вдалим міська влада цього року вирішила перейти на євроконтейнери, які мають значні переваги. Зокрема, дані контейнери більш довговічні, бо оцинковані, а верхня кришка упереджує попадання сміття назовні. Тендер по контейнерах виграло житомирське ТОВ «Екопласт», а по спецавтомобвлях ТОВ «Спільне українсько - білоруське підприємство «УкрБіл – авто». Вже оплачено першу партію контейнерів кількістю 270 одиниць, які орієнтовно надійдуть у вересні. Спочатку буде замінено старі контейнери і комунальники почнуть з «Левади», а потім програма реалізовуватиметься в інших районах міста. З цією метою підготовлено 50 майданчиків. Всього планується закупити 1600 контейнерів та 10 спецавтомобілів для їх перевезення. Загальна вартість програмі понад 8 мільйонів гривень, які виділено сесією міської ради. У томі числі вартість контейнерів складає 4.8 млн. гривень. Працюватиме з євроконтейнерами комунальне автотранспортне підприємство 1628. Керівництво КТП впевнене, що з переходом на євро контейнери при спільних зусиллях жителів міста робота по забезпеченню чистоти у місті буде значно ефективнішою. Неприємні показники виробничого травматизму Сьогодні відбулося засідання міської Ради з питань безпечної життєдіяльності населення, яке провела заступник міського голови Тамара Плужник. Учасники зупинилися на вельми неприємній (тим більше, напередодні професійного свята) темі виробничого травматизму на підприємствах будівельної галузі. За І півріччя зафіксовано 11 випадків таких травм, тоді як за відповідний період минулого року – 7. У липні загинула людина. Результатом перевірок підприємств щодо дотримання норм охорони праці стало притягнення 32-х осіб до адмінвідповідальності. Серед помічених порушень – несвоєчасні навчання та перевірка знань з охорони праці, відсутність проектів виконання робіт та інструкцій на робочих місцях, незабезпеченість спецодягом тощо. Міська влада, занепокоєна ситуацією, зобов’язала керівників підприємств ретельніше ставитися до виконання норм безпеки життєдіяльності. Прес - служба



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх