Міськвиконком навчає збиткові підприємства Кременчука «життю»

9.08.2007, 11:08 Переглядів: 1 732
7 серпня у міськвиконкомі відбулося засідання робочої групи з питань підвищення ефективності діяльності суб’єктів господарювання. Вів засідання перший заступник міського голови Володимир Онищенко.   На засіданні мова йшла про причини збитковості деяких кременчуцьких підприємств та шляхи виходу  із такої ситуації.   
Серед запрошених на нараду було і КП „Кременчуцьке тролейбусне управління”.

7 серпня у міськвиконкомі відбулося засідання робочої групи з питань підвищення ефективності діяльності суб’єктів господарювання. Вів засідання перший заступник міського голови Володимир Онищенко.   На засіданні мова йшла про причини збитковості деяких кременчуцьких підприємств та шляхи виходу  із такої ситуації.   

Серед запрошених на нараду було і КП „Кременчуцьке тролейбусне управління”. Оскільки основним видом діяльності КП „КПУ” є надання послуг по перевезенню пасажирів тролейбусним транспортом, діяльність підприємства є госпрозрахунководотаційна. Державна субвенція та фінансова допомога надходять нерівномірно і не в повному обсязі, тому діяльність підприємства є нерентабельною. Згідно бухгалтерської звітності збитки підприємства за перше півріччя 2007 року склали майже 0,5 млн. грн.. Причини – несвоєчасна компенсація пільгового проїзду . Існуючий тариф на перевезення пасажирів покриває лише 40% витрат КТУ, тому тролейбусники мають намір просити міськвиконком про збільшення тарифу до 50 копійок.  

Перший заступник міського голови Володимир Онищенко зауважив, що без введення на підприємстві комерційної складової діяльності КТУ так і залишиться збитковим підприємством. Варіанти – придбання власних „маршруток”, здача в оренду величезних площ, котрі, до речі, розташовані в одному з найпрестижніших місць Кременчука і у безпосередній близькості від траси Кременчук-Київ. Тож керівництву КП „Кременчуцьке тролейбусне управління” поставлене завдання у місячний термін скласти відповідні  бізнес-плани на ведення на підприємстві комерційної діяльності.   Крім того, були заслухані два комерційні підприємства – ТОВ „Сільпо-67” та дочірнє підприємство „Укрататнафтасервіс”. Так, „Сільпо-67” у різноманітний спосіб мінімізує сплату податку на прибуток. Тож присутні на засіданні податківці оголосили про проведення комплексної перевірки підприємстві у IV кварталі 2007 року.  

ДК „Укртатнафтасервіс” працює збитково, при цьому середня заробітна плата на підприємстві складає 5 тис. грн. Керівники підприємства пояснюють ситуацію тим, що програму реалізації нафтопродуктів (основний вид діяльності) формує для них сама „Укртатнафта”, і невеликі обсяги реалізації не покривають  власні витрати. Вочевидь, за ініціативою державної податкової інспекції по Полтавські області стосовно подібних підприємств буде направлений лист до Кабміну з пропозицією припинення їх діяльності.

 

Інформація прес-служби кременчуцького міськвиконкому



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх