І на двірників буде конкурс

9.08.2007, 16:08 Переглядів: 1 415
Право надавати послуги населенню ЖЕПи та інші структури виборюватимуть на конкурсі. Підготовку до нього виконком уже розпочав..

Про стан комунального житлового фонду дбатимуть управителі житла. Право стати ними ЖЕПи та приватні структури, які мають відповідні ліцензії, виборюватимуть на конкурсі. Управитель найматиме виконавців послуг для ввіреного йому будинку і контролюватиме їх виконання. Населенню якісні послуги гарантуватимуть договори з управителем.
За такою схемою влада хоче реформувати систему житлово-комунального господарства міста. Питання розглянули на засіданні міськвиконкому третього серпня.
Конкурси на надання житлово-комунальних послуг – вимога закону. Уже в серпні на сесія має затвердити перелік послуг, які виноситимуться на конкурс.  З управителями-переможцями конкурсу виконком укласть договори.
Найвірогідніше, що на конкурс виставлять послуги з управління житлом та вивезення сміття . До проведення конкурсу міська влада планує й затвердити нові тарифи на утримання житла (ексвитрати). Як ми вже повідомляли, плата за послуги, які зараз надають ЖЕПи, зросте майже вдвічі.  Проте скільки часу займуть всі процедури комунальної «перебудови», в УЖКГ нині не кажуть.
ЖЕПи братимуть участь у конкурсі на управління житлом. Але після конкурсу на ці структури очікує реформування.  Можливі скорочення штатних працівників. На сьогодні житло в місті обслуговує п’ять КГЖЕПів (комунально-господарських житлово-експлуатаційних підприємств). Наразі відомо, що всі вони є збитковими. 

За додаткове «меню» треба платити
Коментар заступника начальника УЖКГ Оксани Кийло:
- Управитель зможе  вже без конкурсу укласти договори на житлові послуги з підприємствами чи організаціями, які їх надають. Це краще для мешканця, ніж стара система: функції управителя (а він є замовником послуг) будуть відділені від функцій тих, хто ці послуги виконує. Нині ж ЖЕП сам у себе замовляє послуги, і це погано, бо немає контролю. Безумовний плюс нової системи – жоден будинок не залишиться без належної уваги. Управитель укладе договори з населенням. Власник житлового фонду (міська рада), замовить управителю перелік ремонтів по кожному окремому будинку в межах затвердженого тарифу. Додаткову послугу можна буде замовити за окрему плату через управителя.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх