Туризм на Полтавщині розвивається

14.08.2007, 00:08 Переглядів: 1 747
Про розвиток туризму в області йшлося під час щотижневої наради, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Іван БЛИЗНЮК.
„З 2005 року туристична галузь – провідна в розвитку області”, – відзначила заступник начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Лариса ОНІЩУК. Для розвитку туризму в області є всі можливості. Але через відсутність належної інфраструктури, туристи, які приїжджають на Полтавщину, коштів практично на території області не витрачають, а відтак багатий на історію та видатних людей край залишається практично без туристичних інвестицій.

Про розвиток туризму в області йшлося під час щотижневої наради, яку провів перший заступник голови облдержадміністрації Іван БЛИЗНЮК.

„З 2005 року туристична галузь – провідна в розвитку області”, – відзначила заступник начальника управління культури і туризму облдержадміністрації Лариса ОНІЩУК. Для розвитку туризму в області є всі можливості. Але через відсутність належної інфраструктури, туристи, які приїжджають на Полтавщину, коштів практично на території області не витрачають, а відтак багатий на історію та видатних людей край залишається практично без туристичних інвестицій. Водночас і полтавці зароблені кошти витрачають переважно не на території області, а на жаль, за її межами.

Сучасне керівництво області намагається змінити стан справ у туристичній галузі, найперший крок – популяризація Полтавщини як туристичного краю. За ініціативи першого заступника голови облдержадміністрації Івана БЛИЗНЮКА на території області (в с. Білоцерківка Великобагачанського району) вже встановлені п’ять біг-бордів „Туристична Полтавщина” із найпопулярнішими брендами регіону. Презентаційна реклама районів найближчим часом з’явиться на основних автодорожніх магістралях області. Над цим працюють нині керівники районів.

За ініціативи та підтримки керівництва Диканського району і зокрема голови райдержадміністрації Любові ЛЕЛЮК на Диканщині ведеться робота над об’єктами показу. Працює районна програма „Башкірцева і світ”, буде створений парк „Гоголівський” та ін. Через Диканський район проходить багато туристичних маршрутів, а отже є можливості для розвитку готельної справи та громадського харчування.

Розвивається курортна справа в Миргороді. За словами Миргородського міського голови Олександра ПАУТОВА, в місті працюють 8 санаторіїв, повністю заповнені всі готелі, десятки тисяч осіб приїздять відпочивати приватно. Головне завдання на сьогодні – збільшити кількість пансіонатів та санаторіїв. Для їх будівництва місцева влада надає будівельним фірмам в оренду земельні ділянки.

Туристичні можливості має й селище Нові Санжари. Його голова Андрій РЕКА  особисто зацікавлений у туристичній привабливості Нових Санжар, а це за сучасних умов, як кажуть, половина справи. Адже нашому краю, враховуючи всю його привабливість, багату культурну й історичну спадщину, не вистачає звичайної ініціативи в популяризації здобутків наших видатних попередників.

Тетяна СЕПІТА


 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх