Вирощуємо собі алергію

17.08.2007, 12:08 Переглядів: 1 462
За алергенні бур’яни штрафують, але мало.
Амброзія: «Усі зі мною борються, а я собі росту!»

Проблем у алергиків побільшало. Місто буквально «запруджене» цією карантинною рослиною. І побачити її можна як на стихійних звалищах, так і біля «крутих» котеджів. Зокрема, ми звернули увагу на такий «розсадник» на бульварі Автокразівському: тут тобі й амброзія, і інші рослини (лобода тощо), пилок яких є  сильним алергеном.
«ТелеграфЪ» поцікавився, як карають «селекціонерів» бур’янів. Санстанція штрафує: але не за бур’яни, а за  антисанітарію в цілому, підкреслив завідувач відділення комунальної гігієни Микола Закіпний. Оштрафували сім осіб на суми від 34 до 102 гривень. А комбінат ритуальних послуг отримав попередження за антисанітарний стан Свіштовського кладовища на Молодіжному. Але… «Амброзія та інші карантинні рослини – не наші повноваження», – каже пан Закіпний, просилаючись на адмінкодекс. І радить звернутися до екологічної міліції.
Звертаємось. З’ясувалося: екологічної міліції у місті, як такої, уже нема. Повноваження цього підрозділу закінчилися в липні, повідомив керівник цієї служби Віталій Ратушний. Тепер кременчуцька екологічна міліція чекає, коли вирішать її долю на сесії міськради. Імовірно, це буде в серпні. А доки екологічних міліціонерів не фінансують – їм не до амброзії. У свою чергу вони радять звертатися до інспекції карантинних рослин.
Запитуємо, де порадили. Державний інспектор з карантину рослин Дмитро Дранищев повідомив, що за амброзію оштрафовано близько 10 осіб. Але це – разом із сільськими районами – Кременчуцьким і Козельщинським. Середня сума штрафу – 136 гривень. Дмитро Дранищев каже, що проводяться спільні рейди з УЖКГ (управлінням житлово-комунального господарства). Мовляв, в основному, громадяни, злякавшись штрафів, таки косять викохані бур’яни…
Врешті-решт ми нарахували чотири служби, які в межах своїх повноважень можуть впливати на «любителів» бур’янів. Є ще відділи благоустрою в Автозаводському та Крюківському районах. Уже шість. Здавалося б, у місті не повинно залишитись жодної карантинної бур’янини, а штрафи мали б суттєво поповнити міський бюджет. Але амброзія розкошує. То де ж результати доблесної боротьби?

До речі
«Чого мені косити ту амброзію, все одно в мене алергії немає», – напевне так  розмірковують мешканці котеджів на бульварі Автокразівський і не тільки вони. Помиляєтесь, шановні. Алергія може проявитися раптово. Тільки-но ваша імунна система дасть збій – і токсини, які накопичувалися в організмі роками, «вилізуть» висипаннями на шкірі чи нежиттю. «Вирощуючи» амброзію у себе під боком і дихаючи її пилком, люди провокують цей процес.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх