Подзвоніть Лагутенку – за ним прилетіли. Кременчуцьке небо як полігон для фантазій

23.08.2007, 17:08 Переглядів: 1 860
НЛО літає над Кременчуком уже кілька тижнів поспіль. Про це свідчать розповіді читачів «Телеграфа». Дехто з мешканців сподівається на те, що «вони добрі й нічого поганого не зроблять», але є люди, які впевнено заявляють – «це твердопаливна ракета»..
НЛО прокладає новий транспортний маршрут «Градизьк – Бондарі». Саме таку траєкторію руху ми побудували за свідченнями читачів.

Після публікації у минулому номері матеріалу «Невпізнаний об’єкт над містом» у редакції цілий тиждень була «гаряча інопланетна лінія». Люди телефонували з різних районів Кременчука та найближчих сіл... Вони бачили ЩОСЬ!  Вони хотіли цим поділитись і запевняли, що були тверезі, у колі друзів, які теж бачили «кулю з променем у боці». У понеділок та вівторок уся редакція вже чекала на дзвінок безпосередньо від братів з інших галактик:) Коли дзвонив телефон, то колеги жартували над головним «урологом» «Телеграфа», наспівуючи мелодію із «Секретних матеріалів». Дехто з кременчужан виказув свої сподівання на те, що «вони добрі, нікому нічого поганого не бажають, бо й досі від них не було неприємностей».
За свідченнями людей, НЛО почали спостерігати за три дні до того, як його побачив наш головний редактор. «Нова зірка» дві доби «просто висіла над морем» (над Кременчуцьким водосховищем у районі Градизька). Після 12 серпня (нагадаємо, ми спостерігали об’єкт 14 серпня увечері) «яскраву зірку з хвостом» почали бачити на маршруті «Власівка – Кривуші – Крюків – Кам’яні Потоки – Молодіжне – Бондарі». І не лише вночі, але й удень.
Ось свідчення деяких очевидців:

12 серпня, близько 21.30, мешканка Самусіївки (біля Кривушів):
– Годувала їжачків, аж раптом побачила в зоряному небі велику кулю, що повільно пливла та мерехтіла. А потім НЛО зник.

14 серпня, район заводу коліс, Світлана:
– Того вечора я була на роботі. Вечір був тихий, нікого немає, спокійно так. Згадала, що нині можна спостерігати зорепад. Дивлюсь, що за зірка така, дуже яскрава якась. Оба-на – вона ще й рухається. Дуже велика, точно не літак, і не супутник. Потім помітила, що від цього об’єкта йде світло, ніби прожектором хтось світить. Потім він зник, а через кілька хвилин знову з’явився – він летів і світив променем уже перед собою. А ще цей об’єкт ніби управляв цим променем – прожектор повертався то в один бік, то в інший. Я то бачила цей об’єкт, то він зникав, а через якийсь час пропав зовсім. Знаєте, у мене було відчуття, що це не мертвий предмет, тобто не космічне тіло чи літак, а щось живе. Поводився об’єкт так, ніби він живий, тобто керований.

14 серпня, 23.30. Нафтопереробний завод. Дмитро:
– Я просто підняв голову, щоб подивитись на небо, і побачив яскравий об’єкт, що світився, від нього відходив промінь. НЛО рухався по прямій траєкторії. Через кілька секунд він зупинився, «завис» у небі (2-3 сек.), а потім знову почав рухатись, але світився уже не так яскраво. Потім об’єкт зник. Це тривало майже 15-20 секунд. Приблизно через 15-20 хвилин я знову подивився у небо. І ніби на замовлення, знову летить це диво, але уже в іншому напрямку і по дивній траєкторії. Потім об’єкт зупинився (світився він не дуже яскраво) і я побачив два рази яскравий спалах (ніби від фотоапарата). І все. На жаль підтвердити мої слова ніхто не може. Сам ніби нормальний, та й вигадувати мені немає сенсу.

12 серпня, близько 21.00. Оля та Костя гуляли у Придніпровському парку з дитиною. Бачили, як НЛО летів зі Світловодська у бік Молодіжного над Крюковим. Встигли зняти на відео, фрагмент якого ви бачите на фото.

14 серпня, Людмила (Крюків):
– Увечері дивилась у вікно, що виходить на Дніпро, та побачила об’єкт з променем убік. Все, як ви описали. Він летів над Дніпром з Кам’яних Потоків на Комсомольськ. Коли підлетів ближче, то промінь почав обертатися, але не циклічно, а ніби хтось рискає ліхтариком, туди-сюди. Я злякалась і сховалась за квіти на балконі. Розповіла чоловікові, але він тільки поглузував з мене. Коли я отримала газету, то показала йому й кажу: «Бачиш, я не вигадала!»

14 серпня, вечір. Валентин Степанович і Ганна Йосипівна бачили світлу кулю в районі Власівки:
– Ми довго думали й вирішили, що це не НЛО, а комета з астероїдним вигнутим хвостом. Ми у цьому стовідсотково впевнені.

14 серпня, вечір. Раківка, Василь Васильович:
– Бачив, як зірка йшла з Білецьківки, низько йшла – не вище літака. Десь 5 хвилин спостерігали. Пролетіла майже над нашою хатою. Небо чисте було, а промінь так і бив.

14 серпня, 21.40 Молодіжне, 13-річна Катя розмовляла по телефону з матір’ю:
– Раптом бачу – у вікні яскрава зірка з променем у боці швидко летить у бік НПЗ (швидше за літак). Кажу мамі – не вірить.
17 серпня, близько 19.00, Молодіжне:
– Нас було троє людей при здоровому глузді. Бачимо, як з боку «хімії» щось летить кутом. Подумали, що паперовий змій, а він все вище й вище летить. Тоді вирішили, що повітряні кульки. Поруч сидів військовий у відставці, то він сказав, що то парашут, помаранчево-червонуватий. Потім він порівнявся з нами й пішов уверх, доки не перетворився на чорну цятку та не зник. Ми люди на пенсії – вигадувати нам нема чого.

З SMS-експерту:
«НЛО, в тот вечер наблюдал и я, абсолютно трезвый, только поставил в гараж машину. Как бывший ракетчик (ЦИП Капустин-Яр), много раз наблюдавший за пуском ракет, хочу выразить своё мнение: твердотопливная ракета. Режим работы – вторая или третья ступень. Высота 60-100 км. Это подтверждает то, что перед тем как исчезнуть из виду, объект пару раз пропадал из поля зрения. Луч – преломление света в стратосфере, тем более объект двигался от солнца. Когда отстреливаются ступени, зрелище получается типа северного сияния. Российская стратегическая ракета Тополь М, в том году облетела 4 раза вокруг Земли. Приводняют такие «дряни» обычно в Тихом океане. «Москали» наверно, «Булаву» испытывали. Мишель».

Відповідь професіонала:
Майор Лукашенко, заступник командира кременчуцького 107 реактивно-артилерійського полку:
– Те, що це була російська ракета – маячня. Це ж «кіпіш» на весь світ. Такого не може бути. Жодна ракета без погодження з усіма країнами не літає. Тим паче над плотиною водосховища – будь-який невідомий об’єкт просто збивають. Я розмовляв з колегами – вони теж щось бачили, але це – однозначно не ракета. У наш час багато що можна побачити, але доки сам не спостерігатиму – сказати важко.

Свідчення збирав Фелікс ТАРЄЛКІН



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх