Міст таки закривають!

23.08.2007, 17:08 Переглядів: 1 416
Тендер на проведення ремонту Крюківського мосту провели. Незабаром міст закриють на ремонт. Проте коли це станеться, поки що невідомо..

Закриття Крюківського мосту, яким так довго лякають кременчужан, таки відбудеться. Принаймні нарешті пройшов тендер на його ремонт. 'Участь у ньому взяли три кременчуцькі підприємства. Якщо за тиждень ніхто з учасників не оскаржить результати конкурсу, ми підпишемо договір на виконання робіт', – пояснив начальник Південної залізниці Віктор Остапчук. Однак дату закриття мосту посадовці називати не поспішають: бояться, аби «не зурочити».
– Ми сьогодні знаємо, як  робити ремонт і  хто його робитиме. Залишилося почекати тиждень, і тоді ми зберемо виконавців ремонту і вже точно будемо знати, з якого часу міст буде закрито, – зазначив міський голова  Микола Глухов. – Ми хочемо покласти таке асфальтове покриття, яке сьогодні робимо на вулиці 60-річчя Жовтня. Головне, аби міцність асфальту була більшою, ніж звичайно. Спільно з переможцем сядемо і відпрацюємо всі технічні питання щодо перевезення пасажирів та закриття мосту. Думаю, що міст не буде закрито з першого дня ремонту. Виконавцю ремонтних робіт теж треба підтягти свою техніку і на це потрібен час.
Поміж тим більшість фахівців переконана: 1 вересня батьки ще зможуть перевезти дитину через міст – до Дня знань його не закриють.
Планується, що ремонтні роботи триватимуть три місяці, однак осіння негода може «підкласти свиню» будівельникам. Тож скептики кажуть, що міст ремонтуватимуть принаймні до Нового року. З грошима знову ж таки може бути проблема: керівництво «Укрзалізниці» навіть не приховує, що виділених коштів може не вистачити.

«А вы гребите, Шура, гребите!»
Схоже, у крюків’ян незабаром з’явиться новий улюблений вид спорту: весела гребля по Дніпру. Бо по воді дістатись до іншого берега буде легше, ніж іншим способом. Із потягами, які обіцяла надати кременчужанам «Укрзалізниця», щоб перевозити людей із правого берега на лівий, ситуація поки що незрозуміла. Скільки нам дадуть дизелів, скільки кременчужан туди поміщатиметься і наскільки вони будуть «роздовбані», у Кременчуці ще ніхто не знає.  Щоб дістатись власним авто чи маршруткою в об’їзд через Світловодськ, знадобиться хвилин 20-40. До того ж посадовці зараз вирішують, чи запускати автобуси, що курсуватимуть з Крюкова до Кременчука через Світловодськ. Один з місцевих перевізників, що займається міжміськими перевезеннями,  планує зробити для своїх автобусів зупинку у Крюкові, біля технікуму. Туди зможуть завертати автобуси, що прямують з Дніпропетровська, Кіровограда, Запоріжжя, Кишинева. Далі через Світловодськ вони їхатимуть у Кременчук.
Біля річвокзалу посадовці збираються зробити причал. Ще один облаштують неподалік від мосту на лівобережжі. «Ми можемо запустити теплохід. У нього поміщатиметься 81 людина», – каже начальк відділу транспорту міськвиконкому Володимир Кургаєв.
Маршрутки, які зараз возять крюків’ян через міст, курсуватимуть лише по Крюкову. Доїхати можна буде до вокзалу, де «ускочити» в дизель, або до мосту. Розглядається можливість зниження вартості проїзду, принаймні до 75 копійок.
Однак, у тих 25 тисяч чоловік, що кожного дня переїжджають через міст, залишається ще один спосіб дістатись до іншого берега: перетнути його на «своїх двох». Тож любителів здорового способу життя у місті незабаром побільшає. 



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх