Тотальне знищення

23.08.2007, 17:08 Переглядів: 1 675
Міська влада реалізує міську землю разом з тротуарами, деревами та «червоною лінією».
Так виглядала вулиця Шевченко зранку у понеділок. Так вона виглядає зараз.

Ранок вівторка для Тетяни Миколаївни – мешканки будинку, що стоїть на розі вулиць Жовтневої та Шевченка – видався невеселим.  Близько одинадцятої стара пані вийшла з дому і попрямувала вулицею Шевченка до 19-ї  школи. Аж раптом вона відчула, що щось на вулиці не так. Підняла голову  і зрозуміла, що не так.  Красунь лип, які росли біля клубу «Ібіца», і  під кронами яких так приємно проходити у серпневу спеку, більше не було. Зате вся вулиця була геть засипана уламка порубаних та поламаних дерев.
Тетяна Миколаївна охнула і побігла до редакції «Телеграфа», розташованої поруч. Обурені зойки  старої пані ми, мабуть, опустимо.  Обмежимось фактами.
Як з’ясував «ТелеграфЪ», всі липи та інші дерева на цій дільниці вирубані на замовлення приватного підприємця  С. Д. Чеганова.  Як повідомив пан Чеганов, він має державний акт на землю (на ту саму ділянку, де стоїть клуб «Ібіца») серії ПЛ 177824 (від 24.02.2005). До акту підприємець доклав дозвіл на будівництво з облаштуванням кишень для паркування № 716 (від 20.07.2007).
Вирубку дерев пан Чеганов пояснив так: «Я викупив цю ділянку разом з деревами і разом з «червоною лінією» - бо клуб стоїть вже за нею.  Я розплатився за все! Це – моя власність!  Згідно з угодою № 101  про перерахування коштів на розвиток інфраструктури Кременчука, я маю проплатити місту близько 800 000 гривень!  За ці кошти можна насадити удесятеро більше дерев! Хоча я теж сумую, що довелось вирубати липки!»
Оскільки пан Чеганов впевнений, що «усе це – його!», окремий  дозвіл  на вирубку дерев він не брав. А навіщо? Йому і так продали усе – навіть «червону лінію» (позначку, за яку, згідно з Генпланом розвитку міста, не може заступати будь-яке будівництво та вже зведені будівлі).
А там, де росли липи і стояв старий клуб, за словами підприємця Чеганова,  буде черговий 5-7 поверховий  торговельно-адміністративний комплекс з автомобільними  парковками.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх