Дмитро Табачник висловив задоволення роботою Полтавської області в питанні дотримання та реалізації Закону України „Про освіту”

4.09.2007, 10:09 Переглядів: 1 491
Всеукраїнська селекторна нарада з питань освіти, яку провів Віце-прем’єр-міністр України Дмитро ТАБАЧНИК, відбулася сьогодні за участю заступників голів облдержадміністрацій та керівників управлінь освіти та науки обласних державних адміністрацій.
Під час обговорення підсумків підготовки областей до нового навчального року міністр освіти та науки України Станіслав НІКОЛАЄНКО звернув увагу Полтавської області на закриття шкіл. На що заступник голови облдержадміністрації Надія МЯКУШКО відповіла, що дійсно в області припинили свою діяльність 12 малокомплектних шкіл, з яких чотири припинили діяльність через те, що туди цього навчального року фізично не прийдуть діти. Також вісім шкіл припинили свою діяльність рішенням сесій сільської та районних рад.

Всеукраїнська селекторна нарада з питань освіти, яку провів Віце-прем’єр-міністр України Дмитро ТАБАЧНИК, відбулася сьогодні за участю заступників голів облдержадміністрацій та керівників управлінь освіти та науки обласних державних адміністрацій. Під час обговорення підсумків підготовки областей до нового навчального року міністр освіти та науки України Станіслав НІКОЛАЄНКО звернув увагу Полтавської області на закриття шкіл. На що заступник голови облдержадміністрації Надія МЯКУШКО відповіла, що дійсно в області припинили свою діяльність 12 малокомплектних шкіл, з яких чотири припинили діяльність через те, що туди цього навчального року фізично не прийдуть діти. Також вісім шкіл припинили свою діяльність рішенням сесій сільської та районних рад. Це школи, в яких навчалося менше десяти дітей. Для них створені кращі умови, забезпечене їх підвезення до повнокомплектних навчальних закладів. Педагогічні працівники працевлаштовані. „В області ще залишаються 42 малокомплектні школи, в яких навчаються менше 10 дітей, - продовжила думку Надія МЯКУШКО. - До речі, в селах, де вони розташовані, більшість батьків самостійно возять своїх дітей до краще оснащених більш сучасних шкіл. Адже і батьки розуміють, і діти хочуть навчатися сьогодні в більш сучасних умовах, ніж ті, які забезпечує малокомплектна школа”. Надія МЯКУШКО наголосила, що цього року з обласного бюджету на поточні й капітальні ремонти шкіл було виділено 18,9 млн. грн., що значно більше, ніж у попередні 16 років. Що стосується підготовки до осінньо-зимового періоду, то разом із депутатами обласної ради було проведено обстеження імовірних випадків, які можуть виникнути в зимовий період. Після чого управління освіти й науки облдержадміністрації підготувало обласну програму попередження кризових ситуацій аварійних випадків у загальноосвітніх школах. Прийняття цієї програми передбачається під час наступної сесії обласної ради, фінансування становить 2,2 млн. грн., які будуть спрямовані на ремонти дахів та укріплення фундаменту. Дмитро ТАБАЧНИК висловив задоволення роботою Полтавської області в питанні дотримання та реалізації Закону України „Про освіту”.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх