Нас знову будуть ДАІти

13.09.2007, 17:09 Переглядів: 1 344
До кінця вересня на кременчуцькі дороги додатково вийде півсотні ДАІшників. Вони обіцяють бути більш «жорсткими» до порушників. А ще у місті планується встановити камери відеоспостереження, а біля всіх шкіл – «лежачих поліцейських»..
Документики показали, багажник відкрили, у трубочку подихали!» – «приємного» у житті водіїв побільшає.

Україна повертається до старої структури ДАІ. Міністр внутрішніх справ України Василь Цушко видав наказ повернути все назад і відновити обласні ДАІ – як це було до 2005 року. Згідно з наказом, до 25 вересня в області мають бути укомплектовані нові штати дорожніх інспекторів. Про це повідомив головний міліціянт області Михайло Вершняк. «Зараз ми заново набираємо людей. Беремо і старих, і нових працівників. Головний критерій – професіоналізм та порядність. Очікується, що своїх посад можуть позбутися керівники деяких структурних підрозділів ДАІ», – каже Михайло Вершняк. За його словами, перед призначенням керівника (наприклад, Кременчуцького відділу ДАІ) обласне керівництво міліції вивчатиме думку самих ДАІшників про запропоновану кандидатуру, громадську думку, послужний список кандидата на посаду.
Під час реформування ДАІ область отримає додатково 150 посад інспекторів дорожньої міліції, з них Кременчуку перепаде 50. Проте, наголошують в інспекції, для ефективної боротьби з правопорушниками важлива не кількість, а повноваженнях працівників ДАІ.
Так, кременчуцькі ДАІшники заздрять своїм російським колегам, де з 11 серпня суттєво збільшено суми штрафів за порушення правил дорожнього руху, що вже призвело до скорочення кількості ДТП.
Крім повернення «старого» ДАІ, на Полтавщині обіцяють і поновлення стаціонарних постів на автошляхах. Поки що мова йде про пост на кордоні з Сумською областю. «Це не будуть пункти «доїння». Це будуть місця, де водії зможуть зупинитися і відпочити, отримати допомогу», – каже Михайло Вершняк.
Начальник Кременчуцького міського управління міліції Василь Овчаренко у вівторок заявив пресі, що представники оновленої ДАІ будуть вживати більш жорстких заходів до порушників правил дорожнього руху, бо завдання яке ставиться перед ними – суттєве зменшення кількості ДТП. Полковник Овчаренко запевняє, що в першу чергу на вулицях збільшиться кількість патрулів, біля всіх шкіл планується встановити «лежачих поліцейських», а вулиці обладнати камерами відеоспостереження. «Камера – це не інспектор, якщо зафіксує порушення, уже не відкрутишся!», – каже Василь Овчаренко.
«Ще плануємо вийти з ініціативою до директорів шкіл, аби педагоги супроводжували учнів 1-3 класів, у яких закінчилися уроки, коли вони переходять через дорогу поблизу школи», – ділиться планами начальник обласного управління міліції і сподівається, що все це в комплексі зменшить кількість загиблих на дорогах, що вже набуло масштабів національного лиха.
Нагадаємо, Департамент ДАІ МВС України реформували два роки тому з ініціативи міністра МВС Юрія Луценка. Натомість була створена Державна патрульна служба. З того часу співробітники ДАІ здійснювали спільне патрулювання з працівниками патрульно-постової служби міліції.

Довідка:
Проїзд на червоне світло, порушення вимог знаку «Stop»
Великобританія  $1700
Франція  $1000
Японія  $400
Швейцарія  $175
Швеція  $100
України  17-34 грн.

Перевищення швидкості
Великобританія  $70-$1700
Франція  $1000 
Японія  $800
Швеція  $150
України  17-34 грн.

Зупинка, паркування
Великобританія  штраф до $1700
Швеція  $84
Німеччина  $15-25
України  17-34 грн.

Паси безпеки
Великобританія  $850
Швейцарія  $42
Швеція  $36
України  17-34 грн.

Кількість ДТП у Кременчуці
2006 рік  132
2007 рік  114
Загинуло на дорогах Кременчука
2006 рік  14
2007 рік  20



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх