Коли будуть квартири вчителям

13.09.2007, 18:09 Переглядів: 1 615
Нещодавно міську програму «Освіта» доповнили розділом «Квартира вчителю», яка передбачає надання кредитування житла для освітян. Педагоги запитують, коли ж конкретно запрацює програма і куди звертатись по кредит..

За роз’ясненнями ми звернулися до організації, яка має відповідати за кошти, їх розподіл – це Державний фонд сприяння молодіжному будівництву.
– У цьому році на реалізацію програми забезпечення житлом учителів уже виділено 15 мільйонів гривень, – розповідає голова Полтавського регіонального відділення фонду Олександр Каменєв.  – Але це – невелика сума як для всієї України. Вона ще не розподілена, орієнтовно кошти мають надійти трьом областям. Зараз ми працюємо над тим, щоб частину цієї суми отримала Полтавщина. Я звертався до голів правління та спостережної ради нашого фонду, а також просив посприяти голову облради Олександра Удовіченка. Поки що рішення немає. Імовірно, все вирішиться 15 вересня на нараді у Києві з керівниками регіональних управлінь фонду.
На 2008 рік уряд обіцяє виділити вже вдесятеро більше на кредитування житла для педпрацівників – 150 мільйонів гривень.
Як підкреслив пан Каменєв, вік освітян, котрі можуть отримати кредит, суворо не обмежується (як у програмі забезпечення житлом молоді).  Претендувати на нього можуть працюючі вчителі, єдина умова – три останні безперервні роки роботи у школі чи дитсадку. Передбачено, що кредит видаватиметься під три відсотки річних терміном до 20 років. Тут є обмеження: до досягнення пенсійного віку. Тобто, наприклад, якщо вчителю п’ять років  до пенсії, кредит йому дадуть не більше, ніж на п’ять років.
Наразі в черзі на отримання житла – близько 500 освітян, це – п’ята частина всіх працюючих у школах і дитсадках. Такі дані наводить міське управлінння освіти.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх