Чи є хто на кладовищі живий?

13.09.2007, 19:09 Переглядів: 1 628
На кладовищі на вул. Маяковського ціле літо живуть бомжі. Після декілької сильних дощів мешканці району побачили, що речі жебраків сушаться прямо на хрестах. «ТелеграфЪ» поспілкувався з «поселенцями» та з тими, хто має їх виселити.
Такі собі «сушилки» для одягу на кладовищі... Самі бомжі кажуть, що краще жити на кладовищі, ніж серед малих дітей.

До редакції зателефонувала дівчина і обурено розповіла, що бачила, як на кладовищі на вул. Маяковського оселилися бомжі: «Я йду щоранку на роботу та бачу, як вони сплять поруч із могилами, порозвішували на хрестах сушитися свої речі – подушки, одяг, – дивувалася читачка. – Так же не можна, це ж могили...»
«ТелеграфЪ» одразу поїхав на той цвинтар – він знаходиться неподалік від спорткомплексу «Політехнік», якщо йти по вул. Маяковського, поруч з місцем «відстою» 18-го маршруту. Кладовище виявилось невеликим – близько 40 могил, що поросли травою та трохи «присипалися» сміттям. Судячи з оформлення, пам’ятники – солдатські. На більшості з них таблички вже не читаються. Наша читачка зовсім не перебільшувала – хрести були «одягнені» у куртки, на огорожах висіли матраци, подушки, штани, шкарпетки... У кінці кладовища лежав під ковдрою чоловік. Поруч із ним сиділа жінка, яка не відмовилася поспілкуватися з репортером...
– Як давно ви тут оселилися?
– Близько трьох місяців живемо. Ми бомжі...
– Чи не страшно жити серед могил?
– Ні, не страшно... Треба ж нам десь жити. Краще тут, ніж там, де малі діти бігають. Коли холодно стане, ми звідси підемо.
– Люди скаржаться, що ви свої речі на могилах порозвішували. Чи не можна якось інакше їх сушити?
– Певно, що можна... Дай, лапонько, краще закурити...
– Міліція чи інші служби вас не гнали звідси?
– Ні, ніхто нас не гнав... ніхто нічого нам взагалі не казав...

За коментарем стосовно «поселення» людей на кладовищі ми звернулися до Кременчуцького комбінату ритуальних послуг. «Так, кладовище перебуває на балансі міста, – повідомили у комбінаті, – воно закрите, захоронень там не відбувається. Тому окремої людини, яка б доглядала за ним, немає. Що стосується сміття – то ми його повинні прибирати, а стосовно бомжів – це проблема та горе всього міста і в цьому випадку ними повинна займатися міліція».
Заступник начальника відділу дільничних інспекторів Автозаводського району Олександр Пруцков розповів, що жодних скарг на «кладовищенських» бомжів до міліції не надходило. «Якщо є скарга, – каже міліціянт, – тоді їх доставляють у райвідділок і складають протокол про жебракування». У прес-службі міліції повідомили, що на кожного бомжа складено по декілька протоколів. «Але це ніяк на ситуацію не впливає, – каже прес-секретар Кременчуцької міліції Анна Волювач. – Відсидять вони добу-дві, а потім знову ночують, де схочуть, під деревами у парку, на кладовищі. Такі вже вони люди... Патрульним міліціянтам буде дана вказівка перевірити ситуацію на тому цвинтарі. Якщо дійсно там речі висять на могилах, то вони примусять їх познімати».



 
Автор: konstantinov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх