Вулиці заполонять магазинчики-клони

20.09.2007, 19:09 Переглядів: 1 711
Різнобарвні фасади будинків збираються привести до ладу. Відтепер, за розробленими архітеркторами правилами, перші поверхи багатоповерхівок мають бути виконані у єдиному стилі..

Тим, хто облаштовує офіс чи магазинчик на першому поверсі багатоповерхівки, доведеться домовлятись із сусідами-підприємцями. Бо відтепер весь поверх потрібно буде виконати в єдиному стилі (кольорі та оформленні). Це регламентується нещодавно розробленими правилами з утримання фасадів.
– Їх розроблено для того, аби привести в належний стан фасади  будівель, – розповідає головний архітектор міста Віктор Труш. – Такі правила діють в інших містах, наприклад у Києві, Вінниці, Бердянську. Але у Кременчуці вони більше торкнуться центральніх вулиць  та магістралей, що проходять через місто.
– А що запроваджується цими правилами?
– У власників чи користувачів будинків відтепер обов’язково повинен бути паспорт на фасад, у якому зазначається кольорове вирішення, викостані елементи, можливо фотоілюстрація об’єкта. Відповідно до цього паспорта користувач має підтримувати фасад у належному стані. Контроль над цим здійснюватиме управління архітектури та інспекція державного архітектурного будівельного контролю.
– А якщо магазин збудовано до запровадження цих правил і цього документа немає?
– Потрібно звернутись у проекту організацію, що розробить паспорт на фасад. Це робиться за рахунок власника або користувача об’єкта.
– Зараз на перших поверхах будинків багато магазинчиків, кожен із яких виконаний у своєму стилі. Що буде з ними?
– Якщо один із співвласників або співкористувачів будівлі збирається зробити реконструкцію фасаду, йому потрібно домовитись із сусідами-підприємцями, і разом виконати поверх в єдиному стилі. Також необхідне погодження ЖЕДа та управління архітектури. 
– А щодо вже існуючих строкатих фасадів?
– Це питання буде вирішуватись під час реконструкції вулиць. Наприклад, наступного року, у нас були плани по вулиці Красіна. Ми запросимо власників вбудованих об’єктів, поставимо вимогу привести вигляд фасадів відповідно до встановлених правил.
– Чи повинні власники магазинів фарбувати весь фасад будівлі?
– Ні, вони виконують в єдиному стилі лише один поверх.
– Інколи перші поверхи старовинних будинків облаштовують під сучасний стиль, тому зникають деякі елементи. Чи регламентується це новими правилами?
– Лише в тому випадку коли, ця будівля – пам’ятник архітектури. Тоді не можна зміщати будь-які елементи. Таких пам’яток у місті небагато, але вони є.  І власники будівель не приділяють достатньої уваги щодо збереженню старовинних елементів.



 
Автор: mudraya
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх