За даними управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста Кременчука за період 2006 – 2007 року в місті виникло 3 надз

24.09.2007, 17:09 Переглядів: 1 484
За даними управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста Кременчука за період 2006 – 2007 року в місті виникло 3 надзвичайні ситуації з випадками вибуху природного газу в квартирах мешканців міста: квартал 101, проспект 50 років Жовтня, 3, по вулиці Халаменюка, 12, а також 11 надзвичайних подій на газопровідних мережах та при користуванні газовими приладами в побуті, що призвело до нанесення значних матеріальних збитків, пов’язаних з руйнуванням багатьох квартир, припинення на тривалий час електро-, водо-, газопостачання житлових будинків. А головне – загинула одна особа, було травмовано 5 чоловік, та погіршилися умови проживання на тривалий термін значної кількості мешканців міста (відключення освітлення та газопостачання).
Порушення правил експлуатації газових приладів та недостатній догляд за ними є причиною вибухів ,що в свою чергу може призвести до руйнування несучих конструкцій будівель та навіть до евакуації мешканців, значних пожеж та масових смертельних отруєнь.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста Кременчука звертає головну увагу населення при користуванні газовими приладами:

1.

За даними управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста Кременчука за період 2006 – 2007 року в місті виникло 3 надзвичайні ситуації з випадками вибуху природного газу в квартирах мешканців міста: квартал 101, проспект 50 років Жовтня, 3, по вулиці Халаменюка, 12, а також 11 надзвичайних подій на газопровідних мережах та при користуванні газовими приладами в побуті, що призвело до нанесення значних матеріальних збитків, пов’язаних з руйнуванням багатьох квартир, припинення на тривалий час електро-, водо-, газопостачання житлових будинків. А головне – загинула одна особа, було травмовано 5 чоловік, та погіршилися умови проживання на тривалий термін значної кількості мешканців міста (відключення освітлення та газопостачання). Порушення правил експлуатації газових приладів та недостатній догляд за ними є причиною вибухів ,що в свою чергу може призвести до руйнування несучих конструкцій будівель та навіть до евакуації мешканців, значних пожеж та масових смертельних отруєнь. Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міста Кременчука звертає головну увагу населення при користуванні газовими приладами: 1. При появі запаху газу негайно перекрийте крани пальників газової апаратури на газопроводах перед нею, відкрийте кватирки (вікна, фрамуги тощо), не запалюйте вогонь, не вмикайте і не вимикайте електроприлади, не користуйтеся електродзвониками, викличте аварійну службу '04'. Перед користуванням газовими приладами неодмінно провентилюйте приміщення. 2. При відсутності або слабкій тязі у димоході не користуйтеся газовими приладами - це смертельно небезпечно. 3. Вмикайте в роботу газові припади тільки після того, якщо Ви впевнені, що всі крани на приладах і перед ними закриті. 5. Не відкривайте кран на газовому приладі, не маючи у руках запаленого сірника, заздалегідь піднесеного до пальника приладу. Забороняється: • залишати без нагляду працюючі газові прилади; • самовільно проводити газифікацію квартир, будинків, тощо; • перестановка, заміна, відключення старих і підключення нових газових приладів, ремонт газового обладнання і газопроводів; • допускати до користування газовими приладами дітей дошкільного віку, а також осіб, не контролюючих свої дії і тих, хто не пройшов інструктаж па підприємстві газового господарства; • використовувати для сну і відпочинку кухні та інші приміщення, де встановлені газові прилади; • обігрівати приміщення та сушити білизну над газовими плитами. По закінченні користування газом, закрийте крани на газових приладах і перед ними. Не залишайте працюючих пальників. ------------------------------------- Начальник управління з питань НС та ЦЗН міста Кременчука Ю.В. Пастух



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх