Стічні води – за Правилами

27.09.2007, 11:09 Переглядів: 1 859
Міськвиконком Полтави затвердив Правила приймання стічних вод підприємств у систему каналізації Полтави та перелік і нормативи допустимих концентрацій забруднюючих речовин, що скидаються у систему каналізації. Правила поширюються на всі підприємства, установи, організації незалежно від форм власності.
Відповідно до них, ОП „Полтававодоканал” надає підприємствам дозвіл на скидання стічних вод, здійснює контроль за їх якістю, пред’являє претензії та позови щодо відшкодування збитків, заподіяних системам міської каналізації, виставляє рахунки. Підприємства, у свою чергу, мають виконувати на вимогу „Водоканалу” попереднє очищення стічних вод на локальних очисних спорудах, здійснювати систематичний контроль за кількістю та якістю стічних вод, встановити перед скидом у міську каналізацію уловлювачі жирів (це стосується харчової галузі).

Міськвиконком Полтави затвердив Правила приймання стічних вод підприємств у систему каналізації Полтави та перелік і нормативи допустимих концентрацій забруднюючих речовин, що скидаються у систему каналізації. Правила поширюються на всі підприємства, установи, організації незалежно від форм власності. Відповідно до них, ОП „Полтававодоканал” надає підприємствам дозвіл на скидання стічних вод, здійснює контроль за їх якістю, пред’являє претензії та позови щодо відшкодування збитків, заподіяних системам міської каналізації, виставляє рахунки. Підприємства, у свою чергу, мають виконувати на вимогу „Водоканалу” попереднє очищення стічних вод на локальних очисних спорудах, здійснювати систематичний контроль за кількістю та якістю стічних вод, встановити перед скидом у міську каналізацію уловлювачі жирів (це стосується харчової галузі). Загалом заборонено скидати у каналізацію кислоти, розчинники, розчини, які містять або утворюють сірководень, сірковуглець, оксид вуглецю, ціанисті сполуки, води з радіоактивними, токсичними речовинами, солями важких металів і бактеріальним забрудненням тощо.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх