„Сильна і відповідальна місцева влада – міцна держава”

27.09.2007, 11:09 Переглядів: 1 481
„Сильна і відповідальна місцева влада – міцна держава” –
таку назву мала нарада в Інституті міжнародних відносин у Києві, яку провів Президент України Віктор Ющенко з головами обласних та районних державних адміністрацій.
Глава держави представив комплекс ініціатив щодо змін до законів „Про місцеве самоврядування в Україні” та „Про місцеві державні адміністрації”.
„Мої пропозиції мають одну мету – забезпечити баланс повноважень та відповідальності виконавчої влади на місцях, органів місцевого самоврядування як основи стабільності та ефективності місцевої влади” – наголосив Віктор Ющенко.
Для цього, насамперед, необхідно провести поетапну реформу територіальної організації влади в Україні, покінчити з практикою, коли місцевий бюджет є цілковитим заручником державного.

„Сильна і відповідальна місцева влада – міцна держава” – таку назву мала нарада в Інституті міжнародних відносин у Києві, яку провів Президент України Віктор Ющенко з головами обласних та районних державних адміністрацій. Глава держави представив комплекс ініціатив щодо змін до законів „Про місцеве самоврядування в Україні” та „Про місцеві державні адміністрації”. „Мої пропозиції мають одну мету – забезпечити баланс повноважень та відповідальності виконавчої влади на місцях, органів місцевого самоврядування як основи стабільності та ефективності місцевої влади” – наголосив Віктор Ющенко. Для цього, насамперед, необхідно провести поетапну реформу територіальної організації влади в Україні, покінчити з практикою, коли місцевий бюджет є цілковитим заручником державного. У територіальної громади має бути власний бюджет, який дозволить їй виконувати свої повноваження. Необхідно вдосконалити систему муніципальних виборів. Нинішня пропорційна система із закритими списками себе не виправдала. Треба виправити ситуацію, коли в адміністративних межах однієї територіальної громади знаходяться інші територіальні громади, які, у свою чергу, створюють власні органи місцевого самоврядування. Також потрібно запровадити принцип повсюдності місцевого самоврядування та не перетягувати на вищий рівень управління ті повноваження, які з успіхом можуть бути реалізовані місцевими органами влади. Пропозицію щодо виборів голів місцевих державних адміністрацій Президент вважає спецрозробкою О.Мороза для „ослаблення країни і продовження владного хаосу”. Глава держави наголосив, що не допустить жодних сценаріїв позазаконної ліквідації органів виконавчої влади та застерігає від протистояння місцевого самоврядування з місцевими державними адміністраціями, адже вони „не вороги і не конкуренти. Вони є співавторами розвитку областей та районів, партнерами у забезпеченні єдиної державної політики”. ---------------------------------------- Прес-центр управління інформації та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх