Про це розповіла завідувач відділенням гігієни харчування міської санстанції Наталя Прокопенко. Всього спеціалісти СЕС дослідили 160 проб, з яких у 22 було перевищення норми по вмісту нітратів. Особливо це стосується тих, ранніх, що з’являються на початку сезону. Так, із восьми проб динь – перевищення у чотирьох, із восьми проб кавунів – в одному. Непокоїть лікарів те, що нітрати «зашкалюють» у звичайних кабачках, капусті, картоплі, буряку, петрушці… До речі, огірки й томати – у нормі. Санстанція обіцяла підняти питання про повне перенесення торгівлі овочами на ринки – там їх якість щоденно має контролювати лабораторія ветслужби, бо в інших місцях контролю практично немає.
Інформація
Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.