Пастки на дорогах!

16.07.2009, 09:51 Переглядів: 4 426
Автобус застряг у залитій водою «ремонтній» ямі.
Ремонт дороги під зливою
13 липня, злива. Ремонтники продовжують латати дорогу на вулиці Шевченка. Певно, вони використовують особливо чіпкий гідрофобний та суперміцний асфальт із найкращими добавками для стійкості… У шляховому ремонтно-будівельному управлінні нам відмовились пояснити можливість вкладання асфальту під дощем – мовляв, то підрядники робили, а наша справа – приймати роботу.
Фото: Дмитрий Бабец

Ями на кременчуцьких дорогах б‘ють рекорди – одна з них спромоглася «зловити» цілий автобус. Її «господар» каже, що у пригоді винен дощ. Розриті дороги мають латати за кошти тих підприємств, які проводили «розкопки» А на «нічийні» дірки на дорогах гроші вже скінчилися…

Восьмого липня дві пасажирки автобуса «ПАЗ» опинилися у лікарні через яму на дорозі – 62-річну жінку госпіталізували до нейрохірургічного відділення, а 54-річну, після надання допомоги, відпустили додому. Що сталося? Їх автобус в‘їхав та застряг нахиленим прямо на перехресті вулиці Манагарова та провулку Зіркового (Раківка).

– На цій ділянці комунальне підприємство «Теплоенерго» проводило ремонтні роботи, – розповідає старший інспектор відділу ДАІ Кременчука Олександр Марченко. – Коли ж закінчили, то засипали і затрамбували яму. До рівня асфальту. Коли ж пішов сильний дощ, то втрамбована ділянка «просіла». Вона заповнилася водою, і водій автобуса не міг передбачити, що там буде яма. Ніяких знаків навколо цієї ділянки встановлено не було.

За словами працівника ДАІ, офіційно винних у цьому ДТП поки що немає – матеріали справи знаходяться у дізнавача, який реєстрував пригоду. У «Теплоенерго» кажуть, що подібного випадку не пам‘ятають – кажуть, «таке сталося вперше» і нарікають на дощ.

Дощ, звісно ж, ніхто не оштрафує, і він не пояснить постраждалим жінкам, чому з ними сталася така халепа… Нагадаємо, що віце-мер Микола Порицький пропонував усіх керівників підприємств, які зробили яму на дорогах та належно її не «оформили», називати поіменно. Можливо, «господар» цієї стане першим у списку.

– Цього року ми склали 13 адміністративних протоколів на керівників комунальних підприємств, що проводили з порушеннями ремонтні роботи на дорогах, – каже старший інспектор відділу ДАІ Кременчука Олександр Марченко, – штрафи від 680 до 1020 гривень – залежно від порушення.

До речі

Гроші на ямкові ремонти вже закінчуються

Невдовзі на вулиці Шевченка підлатають останні ями за кошти бюджету Кременчука. До міських околиць комунальники так і не доберуться.

– Доремонтуємо вулицю Шевченка – і все, – розповідає начальник Управління ЖКГ міста Олександр Любенко. – Ми відремонтували основні вулиці. Далі роботи будуть проводитися на дорогах загальнодержавного значення, що пролягають через наше місто. Але ще не відомо, на що саме підуть ці кошти – на латання дірок чи на капітальний ремонт якоїсь ділянки.

Нагадаємо, через місто проходять дві дороги державного значення Бориспіль-Дніпропетровськ (Київська, Дніпропетровська траси) Полтава-Олександрія (Полтавська, Кіровоградська траси). На ці дороги з обласного бюджету виділено 4 млн грн.

З міського бюджету теж двічі виділялися кошти на ямкові ремонти. Місяць тому шляхове ремонтно-будівельне управління (ШРБУ) оприлюднило звіт про роботу. У ньому було зазначено, що підприємство виграло другий тендер на ямковий ремонт та утримання доріг. За оприлюдненими даними, вартість робіт складала 3 млн 18 тис грн., з яких на той час було освоєно 663 тис грн. Зі звіту витікало, що у запасі в комунальників є ще 2 млн 351 тис грн на ямкові ремонти та утримання доріг. На той час керівництво УЖКГ обіцяло і ямкові ремонти на периферії. Куди ж так швидко поділися гроші? Під час однієї з нарад у виконкомі мер заявив, що «на ремонт немає коштів, бо техніка все проковтнула». Додамо, що ШРБУ орендує імпортну техніку у приватної компанії. Туди й перетікають бюджетні гроші.



 
Автор: yaremko
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх