У день святкування 300-річчя Полтавської битви буде відтворено картину самої битви

27.12.2006, 14:12 Переглядів: 1 502
В Полтавському міськвиконкомі відбулася робоча зустріч з обговорення питань підготовки до відзначення 300-річчя Полтавської битви. Під час наради було оголошено, що буде створено координаційний комітет за участю органів місцевого самоврядування, громадськості, посольств країн, які брали участь у Північній війні. Планується чимало заходів: від організації археологічних досліджень до відтворення картин самої битви.
Також за домовленістю з другим секретарем посольства Швеції в Україні Бйорном Фагербергом, шведська сторона планує організувати наукову конференцію істориків з представництвом усіх зацікавлених країн, видання літератури, зокрема, книги “Полтава” відомого шведського автора Петра Ендблонда.

В Полтавському міськвиконкомі відбулася робоча зустріч з обговорення питань підготовки до відзначення 300-річчя Полтавської битви. Під час наради було оголошено, що буде створено координаційний комітет за участю органів місцевого самоврядування, громадськості, посольств країн, які брали участь у Північній війні. Планується чимало заходів: від організації археологічних досліджень до відтворення картин самої битви. Також за домовленістю з другим секретарем посольства Швеції в Україні Бйорном Фагербергом, шведська сторона планує організувати наукову конференцію істориків з представництвом усіх зацікавлених країн, видання літератури, зокрема, книги “Полтава” відомого шведського автора Петра Ендблонда. Директор державного історико – культурного заповідника “Поле Полтавської битви” Олександр Янович заявив, що зараз йде інтенсивна підготовка самого музейного комплексу. На його капітальний ремонт вже освоєно 2,5 мільйона гривень.



 
Автор: bulashev
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх