Що чути в місті

29.12.2006, 10:12 Переглядів: 1 533
Вівторок, 26 грудня, 11.30

Напередодні Нового року «ТелеграфЪ» вирішив поцікавитись у кременчужан чи мають вони якісь новорічні прикмети та традиції?.

Надія Федорівна, пенсіонер

– У нашій родині всі традиції завжди були тільки релігійні. Ми святкували Різдво. Ялинку також раніше ставили тільки на Різдво. А зараз по наших грошах, можливо, дозволимо собі шматок м’яса і більше нічого. Шкода, але ми так живемо.

Тетяна, бухгалтер

– Як завжди. Чоловік одягається якимось казковим героєм, ми обов’язково з ним фотографуємося. Ще на Новий рік ми нікуди не ходимо, завжди зустрічаємо це свято дома. Дитина обов’язково готує концерт. Сама вигадує вірші та пісні і організовує імпровізоване домашнє свято. Обов’язково готуємо салати «шуба» та «олів’є», бо Новий рік без них та мандаринів – це не Новий рік!

Валерій Олегович, викладач

– Я вважаю, що Новий рік – це родинне свято, і всі повинні бути вдома, щоб зустріти його в сімейному колі. Традиційно на Новий рік купуємо шампанське та фрукти. А ще обов’язково загадуємо бажання о дванадцятій годині.

Емма, пенсіонерка

– Раніше ми збиралися великою компанією, щоб відсвяткувати Новий рік. А от зараз я одна. Діти вже дорослі, тож у них своє свято, а у мене своє. Дуже часто готували рибні страви до святкового столу. А так нібито більше ніяких традицій і не було.

Олег, підприємець

– Хочу Новий рік зустрічати вдома, тому що як зустрінеш Новий рік, так його і проведеш. А далі, напевно, як усі після зустрічі Нового року обов’язково йдемо до ялинки. Традиційна страва на нашому столі – це холодець та незмінне олів’є.  А от старі речі не викидаю, хоча і знаю, що така традиція є. Я вважаю, що всі старі речі знадобляться в новому році.

Вардар, підприємець

– Взагалі-то Новий рік – це сімейне свято. Завжди намагаємося перед святом віддати всі борги. Також бажано зустрічати Новий рік у чомусь новому. І, як кожна людина, завжди загадуємо бажання під бій курантів. Ще обов’язково на це свято готуємо свої національні вірменські страви.



 
Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх