«Свої роботи дарую друзям, знайомим»

24.05.2007, 17:05 Переглядів: 1 936
Виставка авторських робіт Валерія Обрізана, колишнього вихованця художньої школи, представлена у краєзнавчому музеї. Митець займається живописом, малюнком та фотографією. Як говорить сам автор, робить це не на «комерційній основі, а на творчій». Його роботи не можна купити – їх зазвичай отримують у дарунок друзі, знайомі майстра.

– Чим важче займатися – живописом чи фотографією?
– Однозначної відповіді на це питання немає. Кожна техніка має певні нюанси, переваги. Щоб отримати одне вдале фото, потрібно зробити сотню знімків. Живопис – це створення цілеспрямованих робіт. Найлегше і найшвидше малювати аквареллю. Важче працювати з маслом – такі роботи займають більше часу, довше висихають.

Художня творчість у родині Обрізанів притаманна не лише Валерію, його батько теж займався живописом. Так що автор ще з дитинства привчений до мольберта, запаху фарби. Валерій Обрізан вважає, що художня освіта – це не головне у роботі митця, адже талант завжди знайде собі дорогу.
– Маю багато знайомих, котрі закінчили художню школу, вузи, а нині взагалі не займаються живописом. А є люди, які, навпаки, без освіти створюють гарні роботи.

Ідеї автора пов’язані із реальністю навколишнього світу. Валерій Обрізан не має конкретного стилю, проте вважає, що кожен митець повинен мати свою індивідуальність.
– Людям подобається, коли виконуєш авторську роботу, а не намагаєшся когось наслідувати. Власне тому, я й не відгукуюсь на прохання скопіювати картину того чи іншого художника.

На багатьох картинах та фото Валерія Обрізана зображені пам’ятки Єгипту. У країні фараонів та пірамід автор побував разом із своєю сім’єю. Відвідали Люксор, долину фараонів, Карнакський храм, Каїр. Звісно, вражень було чимало. Валерій говорить, що їхав туди цілеспрямовано – побачити єгипетську красу сфотографувати її та передати свої враження у малюнках. І це в нього добре вийшло, адже лише дивлячись на його роботи, переносишся у Єгипет, країну Тутанхамона, Рамсеса, Сета та красуні Нефертіті….
Валерій Обрізан цікавиться також і античною історією, шукає її «відгуки» в релігії.
– У Біблії дуже часто згадується Єгипет, його певні міста, храми. Тому дуже цікаво було побувати у цих місцях самому, – підкреслює він.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх