Найважча зима від початку війни: світла не буде від 4 до 18 годин щодня

20.09.2024, 07:45 Переглядів: 1 646

 Збитки від атак у 2024 році перевищують втрати попередньої зими втричі

Міжнародне енергетичне агентство (МЕА) повідомляє, що майбутня зима стане найбільшим випробуванням для енергетичної системи України з початку війни. Значна частина генеруючих потужностей країни пошкоджена або зруйнована, а понад дві третини виробничих потужностей втрачено через російські атаки.

МЕА підготувало 10 рекомендацій для відновлення енергетичної інфраструктури України, однак їх деталі не розголошуються. Генеральний директор МЕА Фатіх Бірол наголосив на необхідності прискорити постачання обладнання та запчастин від європейських партнерів, щоб допомогти відновити пошкоджені об'єкти та підвищити захист від атак.

Водночас у звіті Організації Об'єднаних Націй зазначено, що українці можуть зіткнутися з відключеннями електроенергії, які триватимуть від 4 до 18 годин щодня. Даніель Белл, керівниця моніторингової місії ООН, попередила, що будь-які нові атаки можуть мати катастрофічні наслідки для країни, особливо взимку.

73% теплових електростанцій України були виведені з ладу станом на червень 2024 року. Збитки від атак у 2024 році перевищують втрати попередньої зими втричі.

Раніше експерт Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук заявив, що за оптимістичним сценарієм в осінньо-зимовий період відключення електроенергії можуть тривати до 12 годин на добу, а за песимістичним — до 20 годин.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх