Солодкий рекорд світу

1.10.2013, 14:23 Переглядів: 1 653

Солодкий рекорд світу
Круасан для Гулівера

 

На честь Дня міста компанія «Лукас» установила одразу два світові рекорди: фахівці-кондитери представили публіці гігантський круасан та величезне листкове печиво «Вушко». Ейфелева вежа з листкового печива стала національним рекордом. Відзначали досягнення всі: кременчужан запросили на чаювання зі смаколиками.

 

Такого нще не бачили не тільки в Україні, а й у світі! 29 вересня на площі Перемоги кондитери компанії «Лукас» представили до Дня міста нові шедеври свого мистецтва. Ідею до останнього тримали в секреті. І ось заінтригованій публіці представили традиційні вироби компанії – круасан із начинкою «Білочка «Лукас» та листкове печиво «Вушко». Вони збільшені у сотні разів порівняно із тими, що ми купуємо до столу! Милував очі глядачів і справжній шедевр кондитерського мистецтва – глазурована Ейфелева вежа з ажурного печива. Вона виглядала настільки довершено, що навіть не вірилося, що цей двохметровий сувенір – їстівний.

 

Якби десь жили Гулівери, напевне, саме таких розмірів було б печиво та тістечка на столах цих велетнів. На очах у кременчужан зробили заміри велетенських смаколиків – і представник Книги рекордів України Ігор Підчібій оголосив про встановлення одразу трьох світових рекордів. Унікальність цих кондвиробів у тому, що вони є цільними, а не складеними з окремих частин. А виготовити гігантські смаколики у збільшеному розмірі та при цьому повністю дотриматися технології виробництва – набагато складніше. Представники Книги рекордів України відправят документи до Книги рекордів Гіннеса до Лондону, щоб там затвердили рекорди як світові. Тендітна Ейфелева вежа із печива стала національним рекордом – у нашій країні такого шедевру ніхто не робив.

 

Віце-мер Віталій Малецький привітав «Лукас» із новим досягненням, яке прославить наше місто і в Україні, і за її межами. Він зазначив, що бізнес цієї компанії є соціально відповідальним, бо вона допомагає місту, та побажав кондитерам робити життя всіх кременчужан і мешканців України більш солодким.

 

- Передусім хочу привітати ветеранів, визволителів Кременчука і подякувати їм за звільнення нашого міста, - звернулася до кременчужан Людмила Боталова, начальник бюро реклами та PR компанії «Лукас», зазначивши, що саме Дню міста компанія присвячує свій рекорд, бо має місію – нести радість і задоволення людям.

 

Цього дня на кременчужан чекав ще один сюрприз. На центральній алеї парку «Придніпровській» стояв ефектний 200-літровий самовар, і всіх запросили на чаювання із круасанами та печивом «Вушка». Компанія «Лукас» приготувала частуваня на 3 тисячі чоловік, щоб вистачило всім, хто радів світовим рекордам.

 

Нагадаємо, у минулому році «Лукас» уже став рекордсменом – компанія виготовила найбільший в Україні фототорт із листкового тіста. Цьогоріч повторюватися не хотіли – тому вирішили спекти із того ж унікального 256-шарового тіста, яке вже увійшло у Книгу рекордів України, кондитерських велетнів, котрим не було аналогів. Встановленню рекорду передували два місяці спроб, адже треба було «відшліфувати» технологію, розповіли пресі Ірина Сіренко, заступник директора з виробництва компанії «Лукас» та Людмила Райська, заступник директора Департаменту з розвитку та розробки нових продуктів. До речі, тісто виготовляють на обладнанні швейцарської фірми «Рондо», аналогів якому в Україні немає – воно розроблене спеціально для ПП ВТК«Лукас».

 

- Ейфелева вежа складена з глазурованого листкового печива «Ажурне», це новий виріб, який ми запускаємо у виробництво. І незабаром воно з‘явиться у магазинах, - зазначила пані Райська.

 

Розміри рекордних смаколиків

 

Круасан: вага - 5 кг 500 г, довжина - 70 см, ширина - 35 см, у понад 160 разів перевищує стандартний виріб

Печиво «Вушка»: вага – 1 кг 540 г, довжина 57 см, ширина – 31 см

Ейфелева вежа: висота – 1 м 90 см, на її виготовлення пішло 100 кг листкового печива.

 

На правах рекламы

Автор: editor
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх