У Кременчуці міліція виявила банду юнаків, які зухвало били та грабували перехожих

18.08.2011, 17:44 Переглядів: 3 821 Коментарів: -3


Сороконіжки-2. П’ять юних кременчужан в 2010 – на початку 2011 року «царювали» в нагірній частині міста. Увечорі вони обирали собі жертву та нападали на неї, наносячи ззаду удар по голові. Потім валили людину на землю і били, навіть битами та цеглинами. Після цього вони грабували її, а на відібрані гроші пиячили. Наразі правоохоронці довели причетність банди до п’яти злочинів, ще по більш ніж 40 випадкам триває перевірка.

– В Кременчуці нами виявлене та затримане, скажімо так, відгалуження банди «Сороконіжок», бо ці юнаки, за методами нападів на людей, схожі на тих, що були в банді, – такими словами у вівторок, 16 серпня, почав свою щотижневу прес–конференцію в міськуправлінні міліції її керівник Сергій Зюбаненко.

 

За його словами, протягом всього 2010 року та з початку 2011 п’ять юних кременчужан, віком від 17 до 23 років, вважали себе ледь не «царями» нагірної частини міста.

 

– Вони були впевнені, що то їх територія, і вони мають там встановлювати одноосібні порядки. Полювали юнаки, за словами одного з затриманих, від Водоканалу до Гвардійської. Так, дочекавшись вечора чи ночі, вони відстежували собі одиноку жертву. Грабіжники чатували по кілька чоловік, а не всі гуртом, у малолюдних місцях – провулках чи під’їздах. Напад здійснювали по чітко розробленій схемі: кидались на жертву ззаду – наносили їй удар по голові. Потім вони валили людину на землю і били, навіть битами чи цеглинами. Після цього вони грабували її, – розповідає пан Зюбаненко.

 

Трофеями грабіжників були переважно мобільні телефони, які вони потім продавали, а на вилучені кошти безбідно існували. Не нехтували вони і грошима.


Як володарі території, юнаки часто билися з однолітками, чия поведінка їм не подобалась.

 

– У нас є приклад, коли одному юнаку вони цеглиною розбили голову, але той зміг втекти, і ми досі не можемо встановити його особу. Інколи нападали навіть на своїх сусідів по будинку, – зазначає пан Зюбаненко.

 

Нападники часто зустрічалися в одному з барів міста, де випивали.

 

– Там вони вистежували собі жертву. Зазначу, що наразі перевіряється причетність до злочинів адміністраторів та власників цього закладу, бо їх поведінка була якась неприродня, – зазначає головний міліціонер міста.

 

За словами Сергія Зюбанека, всі п’ятеро членів банди ніде не працювали. Один з них, 20–річний кременчужанин, вже неодноразово був судимий за крадіжки, та, схоже, на шлях виправлення молодик ставати не збирався. Зараз він затриманий. Інші четверо членів банди знаходяться на підписці про невиїзд.

 

Наразі правоохоронці стовідсотково довели причетність банди до п’яти злочинів, ще по більш ніж 40 випадкам триває перевірка. Подробиці злочинів міліція обіцяє розповісти згодом.

Автор: sokolov
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: -3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх