Вимагайте від мера грошову допомогу, чисту воду і світлі вулиці – він обіцяв!

27.11.2015, 08:30 Переглядів: 3 480

Вимагайте від мера грошову допомогу, чисту воду і світлі вулиці – він обіцяв!

Новий мер обіцяє муніципальні надбавки медикам та педагогам і чисту воду всім

В Кременчуці офіційно заступив на посаду новий міський голова Віталій Малецький. Його першим робочим днем став вівторок, 24 листопада, – весь цей довгий день тривала найдовша за останні 10 років сесія. Новообрана Кременчуцька міська рада засідала до 20-ї години. Головував на ній мер.

 

Тож робочі будні мера та його молодої команди почалися. Відповідно «ТелеграфЪ» пропонує читачам пригадати, що нам під час виборчої кампанії обіцяв пан Малецький – а обіцяв він «План Малецького, або 20 кроків, які зроблять Кременчук найкращим містом в Україні». Автор грандіозного плану прийшов до влади, тож має виконати свої обіцянки. Тим більше, вони стосуються безпосередньо якості життя кременчужан, у тому числі і тих, які за нього проголосували.

На жаль, кременчужани вже мають досвід щодо невиконаних обіцянок політиків. Наприклад, попередній міський голова Олег Бабаєв не виконав своїх передвиборчих обіцянок, які давав у 2010-му році – «Бюджет-2011 від команди Бабаєва» (з доплатами медикам та вчителям, збільшенням фінансування освіти, медицини, культури тощо).

 

 

Щодо «Плану Малецького» теж виникають певні сумніви. Втім робити остаточні висновки поки зарано. Зазвичай новій владі дають 100 днів на адаптацію та початок роботи. Тож через 100 днів ми підіб’ємо перші підсумки виконання «Плану Малецького». Поки ж просто нагадаємо, що кожен кременчужанин може вимагати від міського голови. Щодо найголовніших – соціальних – обіцянок «ТелеграфЪ» уже розпитав мера. Його відповіді ми друкуємо у цьому матеріалі.

Щодо термінів, коли можна отримати обіцяне, пан Малецький так відповів «Телеграфу»:

 

– Ми маємо два роки, щоб реалізувати заплановане. Два роки нам дає Конституція, ви знаєте, влада обиралась на два роки. Наразі у міста є можливість не чекати, поки приймуть державний та обласний бюджети, а вже працювати над своїм. Ми вже розбираємося, звідки і скільки коштів можна узяти для реалізації обіцяного.

 

Обіцянки міського голови:

 

Введення муніципальних доплат медикам, педагогам, працівникам бюджетної сфери. Про це ми вже писали на нашому сайті - читайте відповіді мера щодо цього пункту по лінку.

 

«Кременчук питиме чисту воду!» – або не питиме.

 

«Реконструкція та вдосконалення міської системи водопостачання і водовідведення, покращення якості питної води»
«Кременчук питиме чисту воду! Впровадження систем фільтрації та очистки питної води на міській системі водопостачання. Проведення геологічної розвідки водоносних горизонтів якісної води для встановлення бюветів як альтернативного додаткового водопостачання. Зменшення шкідливих скидів та неочищених стоків у річку Дніпро» («План Малецького»).

 

Питна вода – серйозна проблема для нашого міста. На її якість кременчужани нарікають з року в рік. Жоден з керівників міста проблему не вирішив. Хоча обіцяли чимало. Першим обіцяв покращити кременчуцьку воду Олег Бабаєв ще у 2007-му, коли був народним депутатом. Обіцянку він не виконав. Потім, у 2012-му, наобіцяв чисту воду кременчужанам Юрій Шаповалов – коли балотувався до Верховної Ради. В «Телеграфі» збереглася передвиборча програма пана Шаповалова. У розділі «Пріоритети програми» там другим (із 12-ти) пунктом стоїть: «Вирішення на державному рівні проблеми забезпечення мешканців Кременчука чистою питною водою». Обіцянку Шаповалов не виконав.

 

Вимагайте від мера грошову допомогу, чисту воду і світлі вулиці – він обіцяв!

 

І ось у 2015-му, балотуючись на посаду міського голови, чисту воду кременчужанам пообіцяв уже Віталій Малецький. Звісно, «ТелеграфЪ» запитав, як він збирається це робити та скільки коштів запланував витратити на такий грандіозний проект:

 

– Пане мер, на виборах ви пообіцяли кременчужанам чисту питну воду. Яким чином плануєте за два роки забезпечити громадян чистою водою? В яку суму обійдеться міському бюджету чиста питна вода?

 

– Ми маємо розрахунки. Водоканал відповідає за якість води до входу її в будинок, далі це відповідальність керуючих компаній. Ми маємо покращувати системи водопостачання, починаючи з систем доочищення води, які ми встановили у міських школах, і до систем доочищення, які мають стояти на вході очисних споруд у Терешківці та в інших місцях. Водоканал зараз працює за кількома програмами, які дають можливість залучати міжнародні кошти, наприклад з Міжнародного банку розвитку тощо.

 

– Пане мер, суму витрат на проект «Чиста вода» ви не назвали. Ви обіцяєте кременчужанам чисту воду за два роки вашої каденції? Ви обіцяли це на виборах, ми хочемо, щоб ви відповідали за власні слова.

 

– Вода у кременчужан буде чистою. Для цього навіть не треба буде вкладати додаткові кошти, варто лише навчити комунальні підприємства економити і ефективно використовувати ресурси. Я думаю, одну з апаратних нарад я проведу в підвалі, на Молодіжному є такий підвал, там озеро чистої води стоїть, 1,5-2 метри глибини, навіть дно видно. Ось це – чиста вода.

 

Інші обіцянки мера («План Малецького»)

 

Крім чистої питної води та грошових доплат медикам і вчителям, пан Малецький на виборах пообіцяв кременчужанам чимало важливих проектів – відкриття комунальних аптек, створення комунального автобусного парку, капітальний ремонт міських автодоріг, умови для здорового дозвілля (спортмайданчики та дитячі майданчики) тощо.

 

«ТелеграфЪ» запитав, яку суму з міського бюджету мер запланував витратити на ці грандіозні проекти. Виявилось, попередніх розрахунків немає, мер надав узагальнену відповідь:

 

– Вирішення цих питань пов’язане з підготовкою бюджету наступного року. Ми над ним вже працюємо. Це пов’язане з купівлею автобусів і з оновленням комунальної техніки, ми це вже плануємо. Усі ці питання будуть висвітлені в бюджеті. Ми казатимемо депутатам: ці гроші для того, а ці – для іншого.

 

Ось перелік передвиборчих обіцянок пана Малецького, фінансування яких буде заплановане вже в бюджеті 2016 року:

 

- Відкриття комунальних аптек з низькими цінами в усіх лікарнях міста

- Проведення капітального ремонту міських автодоріг та внутрішньоквартальних проїздів і тротуарів

- Покращення і модернізація системи освітлення міських вулиць, дворів та прибудинкових територій

- Впровадження програми енергозбереження в житлових будинках

- Лічильники - за кошти державних програм

- Підтримка створення об’єднань співвласників багатоквартирних будинків

- Забезпечення рівномірного розвитку всіх мікрорайонів у рамках програми «Кременчук - місто без околиць»

- Створення комунального автобусного парку

- Оновлення парку комунальної техніки

- Реконструкція міського сміттєзвалища для утилізації твердих побутових відходів

- Придбання школярам електронних підручників за рахунок міського бюджету

- Муніципальна допомога – для тих, хто її потребує

- Кременчужанам – умови для здорового дозвілля

 

Крім того, пан Малецький пообіцяв:

 

- Створення індустріального парку у Кременчуці

- Створення муніципальної міліції у Кременчуці

- А також – проведення весняних та осінніх суботників і консолідацію після виборів усіх політичних сил Кременчука.

 

Окремим рядком!

 

«Організація незалежної міжнародної експертизи щодо Біланівського гірничо-збагачувального комбінату».

 

Отже, читайте, вивчайте обіцянки мера та вирішуйте, яка для вас найважливіша. Маємо трохи часу. Через 100 днів, на початку березня, ми знову зберемося і подивимось, які обіцянки міський голова виконав, які хоча би заклав у міський бюджет, а які провалив.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх