Вбивство Ольги Гуржій. Поліція і рідні розповіли про подробиці затримання підозрюваного

18.12.2015, 16:09 Переглядів: 14 386

Вбивство Ольги Гуржій. Поліція і рідні розповіли про подробиці затримання підозрюваного

Півтора місяця тіло жінки вбивця ховав від людей у квартирі родичів

Звістка про зникнення 37-річної кременчужанки Ольги Гуржій сколихнула майже все місто – люди шукали її, «прочісуючи» кожен квадратний метр міста та питаючи всіх навколо, чи не бачили вони жінки. Зникнення було банальним – увечері 22 жовтня пролунав дзвінок на її мобільний телефон, і Оля вийшла прогулятися «на годинку». Після того чоловік телефонував їй, і дружина повідомила, що скоро буде вдома. З того часу її ніхто з рідних живою не бачив і не чув. Тривали тижні, коли нічого не відбувалося, і здавалося, що зникнення жінки – черговий «глухар». Так було до 10 грудня. Ввечері цього дня правоохоронці увірвалися в одну з квартир у нагірній частині міста і знайшли там тіло жінки, а також затримали підозрюваного у вбивстві – 22 річного Олександра, знайомого Ольги. Жінка була вбита в день зникнення. Її тіло пролежало у квартирі майже півтора місяця.

 

За словами начальника кременчуцького відділу поліції Вадима Могили, після вбивства чоловік сховав тіло у квартирі своїх родичів, в якій ніхто не жив. Він кілька разів приходив у дім. Окрім цього він постійно переглядав місцеві газети й інтернет-видання, де згадувалося про розшук жінки.

 

Вбивство Ольги Гуржій. Поліція і рідні розповіли про подробиці затримання підозрюваного

22-річного підозрюваного, знайомого Ольги, затримали. Він до останнього намагався «викрутитися»

 

«Це одне з найжорстокіших убивств у Кременчуці», – поліція

Кременчуцька поліція назвала вбивство Ольги Гуржій одним із найжорстокіших убивств, які траплялись у місті:

– Такого жорстокого вбивства у Кременчуці не будо вже давно, – коментує прес-офіцер відділу поліції Анна Васенко. – Цього чоловіка ми підозрювали з самого початку. Він плутався у своїх свідченнях та намагався заплутати слідство. Ми прорахували кожен крок Ольги, після чого провели ряд обшуків. Навіть коли поліція прийшла до квартири, де згодом знайшли тіло жінки, підозрюваний намагався «викрутитися». Казав, що в нього немає ключів від квартири.

 

Вбивство Ольги Гуржій. Поліція і рідні розповіли про подробиці затримання підозрюваного

Підозрюваний не давав ключі, тож правоохоронцям довелось вибити двері

 

У поліції відкрито кримінальне провадження за статтею 115 (умисне вбивство), за що підозрюваному «світить» позбавлення волі на термін від 7 до 15 років.

 

«Зі своїм убивцею Ольга спілкувалася протягом двох-трьох років», – сестра загиблої

Обставини смерті Ольги розповіла її рідна сестра Світлана. За її словами, зі своїм убивцею Ольга спілкувалася протягом двох-трьох років.

 

– За день до того, як його затримали, ми з ним зустрічались, – розповідає Світлана. – Він справляв враження адекватної людини. Ми подивилися роздруківку дзвінків Ольги, саме цей чоловік телефонував їй перед її зникненням. Він розповів, що у той вечір вони зустрілися, посиділи у кафе «Маріо», а також сказав, що вона просила у нього грошей у борг. Та цього просто бути не могло! Після цього, за його словами, вони поїхали до Крюкова, він виніс їй гроші та приблизно о дев’ятій годині вечора посадив у таксі. У нього є дружина, на дев’ятому місяці вагітності. У поліції вона свідчила, що о дев’ятій годині чоловік провів Ольгу до таксі. Вона нібито бачила це з вікна.

 

Згодом поліцейські вирахували за допомогою телефону чоловіка, що він до другої ночі знаходився у нагірній частині міста:

– У Крюкові він з’явився лише о другій годині ночі, – додає Світлана. – Тобто усі його попередні свідчення – брехня. За день до того, як тіло Ольги знайшли, чоловіка шість годин перевіряли на поліграфі, але це не дало результату.

 

Навіть коли поліція прийшла до квартири з обшуком, молодик намагався викрутитися:

– До останньої хвилини чоловік шуткував із нами, – каже сестра покійної. – В нього не було ключів від квартири і він казав «та все одно там нічого немає, двері шкода, їх тільки встановили». Коли правоохоронці зайшли до приміщення, він вже заговорив по-іншому. Чоловік одразу зізнався у скоєному. Спочатку казав, що він був обкурений, а Оля намагалася його повчати. І нібито саме через це він образився і втратив контроль. Потім він змінив свою версію і почав казати, що вони були коханцями. Та Ольга не була такою!

 

У рідних Ольги Гуржій є своя версія вбивства:

– Я не знаю, чому цей чоловік постійно змінює свої свідчення, – розповідає Світлана. – Та я думаю, що жодна з цих версії не є правдивою. Вбивця задушив її мотузкою ззаду. Мені здається, що він хотів пограбувати Ольгу, бо вона одягала багато ювелірних прикрас.

 

Світлана розповіла, що Ольга завжди була веселою і життєрадісною. Вона дуже любила дітей, хоча власних у неї не було. Вона завжди була рада погратися з племінниками або малюками подруг. Ольга дуже любила маму і сім’ю, жодна людина не могла сказати про неї щось погане.

 

Чоловік та рідні покійної Ольги Гуржій висловлюють подяку співробітникам поліції Олександру Гладирю, Олександру Григоренку, Артему Лисенку та Ігорю Шкарбаню,а також усім небайдужим кременчужанам, які брали участь у пошуку Ольги.

 

Вбивство Ольги Гуржій. Поліція і рідні розповіли про подробиці затримання підозрюваного

Небайдужі кременчужани влаштували «прочісування» міста у пошуках зниклої жінки

Вбивство Ольги Гуржій. Поліція і рідні розповіли про подробиці затримання підозрюваного

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 25 від 20 червня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх