На Полтавщині голова МСЕК зі спільницею «штампували» довідки про інвалідність жінкам військовозобов’язаних — СБУ (доповнено)

Сьогодні, 16:39 Переглядів: 481

Таким чином чоловіки отримували відстрочку від мобілізації

На Полтавщині голову однієї зі спеціалізованих медико-соціальних експертних комісій (МСЕК) Полтави та його спільницю підозрюють у вимаганні понад 9 тисяч доларів за встановлення фіктивних груп інвалідності. Про це повідомляє Полтавська обласна прокуратура.

 

Голову комісії підозрюють в отриманні неправомірної вигоди з вимаганням, що підпадає під ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Його спільницю — жительку Лубенського району — підозрюють у пособництві в цьому злочині за ч. 5 ст. 27 та ч. 3 ст. 368 КК України. Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

За даними слідства, підозрювані організували схему отримання грошей за оформлення безпідставних груп інвалідності військовозобов'язаним чоловікам та їхнім родичам, які прагнули уникнути мобілізації. Спільниця голови комісії підшуковувала зацікавлених осіб та разом з лікарями готувала документи з фальшивими даними про стан здоров'я «пацієнтів». Фактичні медичні обстеження не проводились.

 

Після цього вона передавала медичну документацію та гроші голові комісії, який готував акти огляду МСЕК для встановлення фіктивних груп інвалідності. Правоохоронці задокументували отримання понад 9 тисяч доларів неправомірної вигоди.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють причетність інших осіб до скоєння цього злочину.

Доповнено:

Як повідомили у пресслужбі СБУ, за гроші посадовці пропонували сфабрикувати медичні документи жінкам військовозобов’язаних для отримання 2 групи інвалідності та подальшого оформлення піклування за ними.

Ці документи ставали підставою для відтермінування призову і надавали право виїзду за кордон. Посадовці «штампували» фіктивні довідки для жінок клієнтів, які навіть не проходили медогляду, а тільки купували документи у фігурантів.
За оперативними даними, вказаною незаконною схемою скористалося близько 50 осіб.
У ході проведених обшуків на роботах та в оселях фігурантів, правоохоронці вилучили:

  • документацію, що підтверджує протиправні дії фігурантів;
  • копії документів осіб, які звертались до організаторів незаконної схеми;
  • банківські картки, понад 1 мільйон гривень, понад 115 тисяч доларів США та 5 тисяч євро готівкою, отримані незаконним шляхом;
  • мобільні телефони та комп’ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Службою безпеки ініційована перевірка усіх медичних документів зазначеної МСЕК, які мають ознаки фіктивності.

Нагадаємо, що нещодавно «евакуйовану» з Донецької області голову МСЕК Служба безпеки України викрила на хабарях за встановлення інвалідності на Полтавщині. На Полтавщині також судитимуть лікарку приватної клініки та працівника однієї з медико-соціальних експертиз за безпідставне встановлення групи інвалідності. Також у Харкові судять полтавську медсестру, яка робила фейкові документи про інвалідність за 200 тисяч гривень.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх