Поблизу Кременчука відбувся форум «Молодь для України»

8.06.2015, 15:50 Переглядів: 4 601

Поблизу Кременчука відбувся форум «Молодь для України»

Близько 200 учасників з усієї України взяли участь в заході

5-7 червня під Кременчуком на базі позаміського закладу оздоровлення та відпочинку «Зоряний» відбувся Міжрегіональний форум «Молодь для України».

 

Участь у заході взяли 220 молодих та ініціативних людей майже з усіх областей України.

 

Організаторами багато років поспіль є управління у справах сім'ї, дітей та молоді виконавчого комітету Кременчуцької міської ради та молодіжні громадські організації міста.

Вже вдруге рік до організації заходу долучаються представники Фонду народонаселення ООН.

 

Як зазначила представниця Фонду народонаселення ООН в Україні Людмила Ломпас:

 

- Якщо хочете знати якою буде країна за 10 років, запитайте, про що мріє її молодь. Дивлячись на вас, активну енергійну молодь, яка у літній час вирішила чомусь навчитися. Молодь, яка братиме на себе відповідальність для відродження України.

 

Представник Міністерства соціальної політики України Вікторія Гала зауважила, що більшість соціальних проблем турбують молодь. В Україні налічується близько 1,3 млн внутрішньо переміщених осіб, а також гострою темою залишаються проблеми учасників бойових дій. Оскільки держава не охоплює все, то сподівання покладаються на ідеї та проекти молоді.

 

Голова наглядової ради Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» Єжи Конік порадив молоді нічого не боятися і брати ініціативу в свої руки, адже зміна влади шляхом революції нічого не дасть, якщо молодь не почне ініціативи зі свого навчального закладу.

 

Перед роботою в комітетах відбувся Ярмарок громадських організацій та ініціативних груп, що має стати платформою для обміну найкращими ініціативами та проектами між учасниками групи.

 

На Ярмарку представили 22 громадські організації.

 

Спілка громадських організацій «Молодіжна платформа» з Луцька.

 

Поблизу Кременчука відбувся форум «Молодь для України»

 

Волиняни розповіли «Телеграфу», що в «Молодіжну платформу» входить кілька громадських організацій, серед яких «Іскра». Молодь Луцька навчають як шукати ресурси на свої організації та проекти, проводять тренінги. Серед їх проектів - арт-терапія з дітьми військових за фінансової підтримки британської ради.

 

«Молодіжна Рада Миргорода»

Миргородська рада працює під патронатом управління сім'ї та молоді. Основними напрямами роботи є: здоровий спосіб життя, спорт, дозвілля молоді, екологічні акції.

 

Поблизу Кременчука відбувся форум «Молодь для України»

 

Як зазначила представник ради, бібліотекар Маргарита:

- Спільно з бібліотекою провели День Європи у форматі круглого столу та вільного мікрофону.

Також мені пощастило побувати в бібліотеках Латвії. Там у них культуру підтримує держава. Наприклад, в одному із міст Латвії, де населення складає чверть Кременчука, громада за підтримки держави побудувала бібліотеку у формі равлика.

Мене дуже вразила ця подорож, адже у них бібліотеки - центри дозвілля. Вільний простір необмежений в часі, де можна брати книжки, користуватися Інтернетом, вільно пити каву або чай, можна орендувати приміщення для презентацій, виставок. У приміщенні дитяча і доросла література, дитячий ігровий майданчик з великим телевізором та пуфиками. Для дітей є великі об'ємні, м'які книжки.

У них також занепад паперової книги, але вони використовують кожен клаптик вільного простору, щоб молодь безкоштовно мала змогу прийти і виставити свою роботу та провести час.

 

Європейська Асоціація Студентів Права (ELSA)

 

Поблизу Кременчука відбувся форум «Молодь для України»

 

Представник ELSA Ніка розповіла, що організація спрямована на поліпшення юридичної освіти в Україні.

 

- Сьогодні вона є однією з найбільших незалежних студентських організацій і представлена у більш ніж 300 юридичних факультетах в 42 країнах Європи. Організація ELSA розпочала свою діяльність на території України у 1995 році. Наразі вона представлена у більшості обласних центрів країни.

Робили міжнародну фотовиставку на тему прав. До нас надсилали багато фотографій не тільки з України, а й із-за кордону.

Участь у таких форумах дає купу нових знайомств, які в подальшому допомагають у співпраці, обміні новою інформацією.

 

Також молодіжні лідери працювали в шістьох комітетах, вивчаючи роль молоді в євроінтеграційних процесах, питання побудови громадянського суспільства в умовах сьогодення, питання охорони здоров’я та здорового способу життя молоді, розвитку духовності, аспекти адаптації вимушених переселенців, роль діалогу в сучасному українському суспільстві.

 

Підсумком проведення Форуму стали резолюції та плани дій кожної із шести груп для активної молодої людини на наступні 2 роки. 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх