Волонтер: «Плетіння сіток, як лакмусовий папірець суспільства»

13.07.2015, 14:31 Переглядів: 3 419

В Кременчуці продавці Новоіванівського ринку та студенти педагогічного училища плетуть сітки для військових на фронт

Працівники Новоіванівського ринку плетуть маскувальні сітки для військових на схід. За словами волонтерів, виготовити маскувальну сітку не важко, але клопоту достатньо.

 

Волонтер: «Плетіння сіток, як лакмусовий папірець суспільства»

 

Про те, що на передовій не вистачає сіток, дізналися через соціальні мережі. Працівники ринку Тетяна, Валентина, Оксана, Надія та Станіслав об'єдналися і закупили першу партію для плетіння. На схід вже відправили чотири сітки, зараз працюють над п'ятою.

 

“Сітка, як лакмусовий папірець для суспільства. Ми не очікували, що так багато людей які проти цього. Вони живуть мирним життям, у них шашлики на дачах і сітки потрібні для укриття від спеки, - розповідає Тетяна. - Добре, що є люди які допомагають. Підтримує наш рух більшість людей старшого віку, то добрим словом, то грошей в скриньку покладуть для закупівлі сітки. Ми будемо плести поки не закінчиться війна”.

 

У Кременчуці багато місць де можна долучитися до плетіння маскувальних сіток. Проект “Сітка” долучив до плетіння сіток дитячий табір “Зоряний”, Педагогічний коледж та 69 виправну колонію.

 

Волонтер: «Плетіння сіток, як лакмусовий папірець суспільства»

 

Як розповіла координатор проекту “Сітка” Ольга Назарова, долучають всіх, у кого вільні руки. Першу партію сіток, які зараз в роботі купували за власні кошти, а другу партію закупив завод технічного вуглецю. Комсомольська трикотажна фабрика, яка шиє футболки на замовлення Міністерства оборони, віддає обрізки для сіток.

 

“Педагогічний коледж з минулої весни включився у волонтерський рух. Зараз дівчата на канікулах приходять в коледж, щоб плести сітки. Навіть рідних долучають, - зазначила волонтер Оксана. - Коли виникає потреба з'являється волонтерський рух. Поки є висока потреба в сітках на передовій, ми будемо цим займатися”.

 

Проект “Сітка” частина благодійного фонду “Пульс Надії”, який під керівництвом Ростислава Зауральського створили перший в Україні пересувний пункт переливання крові.

 

Якщо ви хочете допомогти проекту “Кров, що рятує життя”, тел. 0675326054 Зауральський Р.В.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх