У Кременчуці воняв фенол

10.08.2015, 16:37 Переглядів: 4 496

На Молодіжному в ніч на 10 серпня у повітрі зафіксовано перевищення допустимої норми, однак жодне із підприємств не бере на себе відповідальність за викид

В Кременчуці причиною неприємних запахів в районі Молодіжного став фенол, повідомляє прес-служба мерії.

 

"За період з вечора 9 серпня до ранку 10 серпня до відділу оперативного контролю за станом в місті надійшло більше 20 скарг від жителів Молодіжного, а також із районів Пивзаводу, парку Миру та Водоканалу на неприємний запах у повітрі, - йдеться в повідомленні. - Управлінням контролю за станом благоустрою та екологічної безпеки були терміново направлені телефонограми на

Філію Кременчуцької ТЕЦ ПАТ «Полтаваобленерго»,

відокремлений підрозділ «Вагонне депо Кременчук» Державного підприємства «Південна залізниця» (Пропарочна),

Кременчуцький завод технічного вуглецю,

ПАТ «Укртатнафта»,

ПАТ «АвтоКрАЗ» із запитами, чи мали місце аварійні ситуації з викидами в атмосферне повітря протягом 9-10 серпня 2015 року.

Жодне з вищевказаних підприємств наявність аварійної ситуації з викидами в атмосферне повітря забруднюючих речовин у період з 09-10 серпня з 23.00 до 7.00 ранку не підтвердило".

 

Тимчасово виконуюча обов’язки начальника управління контролю за станом благоустрою та екологічної безпеки виконкому міської ради Олена Штунюк зазначає, що, за даними спостережень, було зафіксовано перевищення максимальної разової граничної допустимої концентрації (ГДК.м.р) – фенолу в 1,3 рази 10 серпня о першій годині ночі.

Стаціонарний пост № 1 лабораторії спостережень за забрудненням атмосферного повітря Кременчука Українського гідрометеорологічного центру Полтавського обласного центру з гідрометеорології знаходиться на вул. Молодіжній,9.

 

"За іншими домішками (пил, ангідрид сірчистий, діоксин азоту, оксид вуглецю, формальдегід, аміак, сажа, оксид азоту) перевищень ГДКм.р. не зафіксовано, - повідомляють у міськвиконкомі. - Враховуючи чисельні скарги мешканців міста та зафіксоване перевищення (ГДК.м.р – фенолу в 1,3 рази), управлінням були терміново направлені телефонограми до Міськрайонного управління Головного управління Держсанепідемслужби у Полтавській області, до Державної екологічної інспекції для вжиття заходів відповідно до наданих їм повноважень".

Автор: Dolli
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх