Іноземець крав інформацію з банківських карт на Полтавщині

15.08.2015, 12:24 Переглядів: 2 926

Іноземець крав інформацію з банківських карт на Полтавщині

Кардера чекає депортація

Працівники сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС Полтавщини задокументували діяльність 39-річного громадянина іноземної держави, який здійснив незаконне втручання в роботу банкомату та отримав інформацію з електронних карток клієнтів банку щодо електронних рахунків на яких зберігаються грошові кошти. Такий вид шахрайства називається кардінгом, а особи, які вчиняють даний злочин – кардери.

 

«Злочинна схема полягала у наступному: чоловік розмістив скануючий пристрій (скіммер) в одному із полтавських банкоматів, - повідомив начальник сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС Полтавщини Олександр Кравченко, - даний пристрій дозволяє перехопити інформацію з магнітної стрічки на пластиковій картці і в подальшому виготовити їх дублікати».

 

Як повідомляє прес-служба міліції, правоохоронці затримаи зловмисника та вилучили з помешкання комп’ютерну техніку зі спеціальним програмним забезпеченням.

 

За фактом злочинної діяльності розпочато кримінальне провадження зачастиною 1 статті 361 (Несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України, обвинувальні акти за якими надіслано до суду. Вирішується питання щодо видворення іноземного громадянина за межі України.

 

Начальник сектору боротьби з кіберзлочинністю УМВС Полтавщини Олександр Кравченко дає декілька порад, аби люди могли убезпечити себе від дій кардера:

 

- Намагайтеся використовувати банкомати, що знаходяться поблизу банку. Чим більше буде поблизу такого банкомату камер спостереження, тим краще.

- Перед початком будь-яких операцій в банкоматі уважно огляньте його зовні. При будь-яких підозрах відмовтеся від його використання.

- Коли вводите пін-код, прикривайте цифри від сторонніх осіб.

- Чекайте, доки банкомат видасть повідомлення про завершення вашої операції.

- Зберігайте чеки та контролюйте рух коштів на вашому картковому рахунку.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: УМВС
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх