До Кременчука завітав всеукраїнський автопробіг «З серцем у долонях»

15.08.2015, 17:51 Переглядів: 1 945

До Кременчука завітав всеукраїнський автопробіг «З серцем у долонях»

Волонтери закінчили двотижневу подорож містами України та відвідали 18 дитячих будинків

14 серпня на площу Незалежності приїхали волонтери з Комсомольська та Кременчука, які за два тижні об’їхали 18 дитячих будинки України. Учасники всеукраїнського автопробігу «З серцем у долонях» розповіли «Телеграфу», що хотіли допомогти дітям, тому збирали допомогу з усієї України. Частину речей відправляли Новою поштою, частину купували на місці. Волонтери до Кременчука приїхали фізично втомлені, але морально задоволені.

 

Автопробіг «З серцем у долонях» підіймає проблеми дитячих будинків. Спочатку акція організовувалась, щоб допомогти дітям, але згодом переросла в соціальний проект, який звертає увагу на тих, хто знаходиться поруч.

 

«Нас называли народным контролем детдомов. Хотя мы показывали свое мнение на то, что происходит в детдомах. В Одессе нас просто боялись. В первый раз директриса встретила нас с iPhone 5, а поле скандала, когда зашли с людьми с департамента у нее телефон Nokia», - розповів організатор автопробігу «З серцем у долонях» В’ячеслав Федірко.

 

За його словами, дитячі будинки в Україні різні: одні майже не потребували допомоги, в інші - страшно заходити.

 

«В Закарпатьи был детдом, в котором настолько качественное управление, что даже есть безотходная канализация, солнечные коллекторы на крыше, а дети ездят за границу, – рассказывает кременчужанин Дима. – Нам захотелось там остаться».

 

«В детдоме возле Луцка в загончике 30 на 30 помещают около 60 человек. Некоторые на земле лежат, прикрытие одеялом, другие сидят. Их специально загоняют от людей подальше, - зауважив Вячеслав Федірко. - В Магале вообще заходит нельзя. Постройка где-то ХІХ века с толстыми стенами, которые плохо проветриваются. Заходишь туда, а там отвратительный запах мочи и куча мух, и дети. Очень впечатлил парень, который читал стих и мальчишка в футболке с надписью «Не спрашивай почему».

 

 

Через рік волонтери планують повторити автопробіг. А зараз організатори змонтують документальний фільм про поїздку до дитячих будинків.

 

«Наступного тижня зустріч з уповноваженим президента України з прав людини, - зазначив організатор автопробігу В’ячеслав Федірко. - Зараз зробимо документальний фільм, який можна купити на нашому сайті, а виручені кошти підуть на благодійність».

 

Нагадаємо, волонтери з Комсомольська та Кременчука за два тижні подолали 4600 км. Охопили 16 міст України та 18 дитячих будинків.

Автор: Альона Душенко Джерело відео: З серцем у долонях
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 32 від 8 серпня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх